Fisk var i fokus under årets konkurranse der elevene konkurrerte i kreativ bruk av råvarer, velsmakende sauser og kunsten å presentere en lekker tallerken.

– Dette er de beste kamskjell jeg har smakt på lenge. Bråstekt og med en syrlig tuch var den helt spesiell. For meg som elsker persetorsk var det en opplevelse å nyte de gode rettene elevene tilberedte, sier varaordfører Trude Drevland.

Fremtidige kokker I dag slapp hun å lage middag selv og nøt hun maten elevene fra Sandsli videregående skole tilberedte under Hordacup 2009. Hun gledet seg både over måten maten ble tilberedt og servert på og tror noen av elevene vil bli å finne blant våre fremtidige internasjonale kokker.

Det var elever fra Sotra, Fusa, Sandsli, Austrheim, Årstad, Rogne og Fitjar videregående skoler som konkurrerte i årets Hordacup for kokkelag. De tre første skolene stilte også med egne servitørlag i konkurransen.

Mesterkokkene Per Christian Valland fra Norsk Sjømatsenter, Kjartan Pedersen fra Potetkjelleren og Børge Brekke fra Bjørnefjorden Gjestetun var årets dommere.

Smaks— og synsinntrykk Elevene svettet, trippet og gjorde sitt beste. De måtte alle benytte kamskjell til dessert, brosme til hovedretten og en gelé til desserten. Bare å se alle de ulike måtene de benyttet råstoff som asparges, sjøkreps, egg, gulrot, sellerirot, rødbet, salater, løk, krem og friske urter på, var en opplevelse i syns og smaksinntrykk.

Laget fra Fusa la puré av sellerirot og puré av gulrot under hver sine kamskjell. Her var tre dråper balsamikosirup og et rukulablad som fargela tallerkenen.

– Å åpne kamskjellene var det vanskeligste. Gøy å prøve seg i konkurranse, sier Anne Jorunn Sundfjord Solheim fra Fusa.

RUNE BERENTSEN
I FARTEN: Kim Aardal ruller alle råvarene og det de har begynt å lage på prøvekjøkkenet, til konkurransesalen. Til høyre Iselin Schjøtt.
RUNE BERENTSEN
VURDERING: Dommer Per Christian Valland vandrer rundt og ser nøye på hver enkelt rett før han begynner å smake.
RUNE BERENTSEN