Like etter klokken 16.00 på tirsdag forlot Bybanenendestoppet ved Byparken med en to år gammel gutt om bord – uten at moren var med ivognen.

— Jeg så etter en tyv på endestoppet. Tilfeldigvis ble jegoppmerksom på en mor som kjørte inn barnevognen på Bybanen og så begynner åskrike. En mann løp frem og sa ifra til sjåføren, men banen begynte å kjøre,forteller Securitas-vekter Christian (26) til bt.no.

- Jeg skulle stilt meg foran banen

Mannen som løp frem var Vidar Heimset. Han var på vei hjem fra jobbog ble stående bak den fortvilede moren.

— Moren trykketdesperat på knappen som åpner døren. Folk ropte og skrek også inne i vognen for åprøve å få sjåføren til å stoppe, forteller Heimset.Han forsøkte å stoppe banen.

— Da jeg forsto at banen hadde tenkt å kjøre, løp jeg frem så fort jeg kunne og dunket på ruten til føreren. Jeg pekte bakover mot moren, men sjåføren kastet bare et irritert blikk på meg og kjørtevidere. Hun virket veldig stresset, sier Heimset.

Heimseth synes det er veldig rart at sjåføren ikke skjøntenoe var galt, siden såpass mange reagerte.

— I etterpåklokskapens lys angrer jeg på at jeg ikke stiltemeg foran banen, slik at den ikke hadde hatt annet valg enn å stoppe, sierHeimset.

Kastet seg på sykkelen

Vekter-Christian ble redningen. Han kastet seg på sykkelen for å ta den igjen ved neste stopp.

— Banen hadde stoppet da jeg kom frem til stoppet påNonneseter, så jeg satte fra meg sykkelen og løp frem. Der sto to damer medbarnevognen i døren og lurte på hva de skulle gjøre, forteller Christian.

Han trillet vognen med toåringentilbake til Byparken og den ventende moren.

— Gutten hadde merket at han plutselig var helt alene blantfremmede og gråt. Etter å ha spurt etter mamma, begynte han å snakke medmeg. Jeg synes han var modig, sier Christian.

En forskrekket mor og barn ventet på perrongen. De kunneogså tørke tårene.

— Hun virket helt forferdet og takket for hjelpen, fortellerChristian.

- Kjenn din borgerplikt!

Dagens helt har jobbet som vekter i Bergen sentrum i to år,og har aldri opplevd noe lignende. Han synes flere burde kjenne sin borgerplikt.

— Altfor mange står bare og ser på uten å gripe inn. Jeg serdet som en plikt å hjelpe medborgere i nød. Altfor mange tror det bare er politi og vektere som børgripe inn, men det er veldig viktig at alle ser det som sitt ansvar å hjelpe til, sier Christian.

Beklager

Direktøren i Fjord1Partner, Gry Olsen, beklager hendelsen i dagens papirutgave av BT. Hun påpeker at perrongen er spesielt uoversiktlig forførerne på stoppet ved Byparken, og at de på bakgrunn av ukens hendelserskal diskutere hvorvidt det bør gjøres endringer for å utbedre holdeplassen.

— Uansett ønsker jeg å beklage dette veldig. Sånn skal ikkeskje, og vi vil på bakgrunn av dette være nødt til å gjennomgå våre rutiner,sier Olsen.