Mobilversjon

  • Bergens Tidende tilbrakte et døgn på Haukeland Universitetssyehus. Denne helgen gir vi deg resultatet i Magasinet — og på bt.no. Klikk deg gjennom vår presentasjon over og se bilder og video. 24 timer. 24 historier. - ** Bamsen heter Thomas,** sier seks år gamle Sebastian Bøe Hølvold og strekker kosedyret fram mot de smilende sykepleierne som tar imot ham på avdelingen.

Sebastian er født med et urinrør som ikke sitter akkurat der det skal. Når han står og tisser, deler strålen seg, og går bakover i stedet for å havne i toalettskålen. Noen ganger tar det en hel time før han er ferdig. Det er ikke så greit når man er seks år og skal begynne på skolen til høsten.

Nå skal legene på posten gjøre det enkle inngrepet som sikrer at strålen havner på riktig sted.

- Han fikk litt panikk i går da han skjønte at de skulle bruke en kniv på tissen hans, men ellers går det overraskende bra, sier mamma Charlotte Bøe. Sammen med pappa Fredrik Hølvold og lillebror Fabian er hun med Sebastian på det daglange sykehusoppholdet. Familien har ventet lenge på operasjonen.

- Han ble operert for tre år siden, men da var det ikke helt vellykket. Det skal bli godt å få det overstått før han begynner på skolen, sier Charlotte Bøe.

Sengen som Sebastian skal ligge i er fremdeles ikke klar, men lekerommet i gangen er et godt alternativ. Seksåringen har fastet siden i går kveld for å bli klar til operasjonen, men det legger ingen demping på energien. Han fyker rundt på lekerommet, løfter på gyngehester og etterligner Michael Jackson.

– Jeg skal få et Thriller-kostyme i premie når jeg er ferdig, og middag på Mc Donalds, sier han.

hovedb, operasjon09.jpg
eirik brekke
operasjon03.jpg
eirik brekke
operasjon 6-åring02.jpg
EIRIK BREKKE

En time senere: – Jeg har enveldig kjedelig beskjed til dere.

Sykepleieren som står midt på gulvet ser ukomfortabel ut.

- Det er helt fullt på recovery i dag. Vi blir nødt til å avlyse timen. Dere kommer til å få ny innkalling, sier hun.

Pappa Fredrik Hølvold ser vantro på henne.

- Hva? Vi har gjort om på alle planer, og tatt fri fra jobben for å få dette til! Sebastian har giret seg opp. Man kan vel ikke overbooke et sykehus på samme måten som et hotell?

- Jeg beklager veldig, men det er ikke noe vi kan gjøre, sier sykepleieren.

Sebastian blir stille. Pappa hjelper ham med å ta av plastikkarmbåndet med navn og adresse. Det er vanskelig å forstå at han bare skal reise hjem igjen.

- Får jeg Thriller-kostymet likevel, spør han.

- Ja, det har vi allerede kjøpt. Det er ikke din feil dette vet du, sier pappa.

Så pakker familien sammen klær, Ipad og tåteflaske, før de forsvinner ut dørene på Haukeland sykehus.

VENTETID: Seksåringen Sebastian Bøe Hølvold gleder seg til å få orden på urinrøret før skolestart. Et enkelt snitt i tissen skal sikre at strålen havner på riktig sted. Både mamma Charlotte, pappa Fredrik og lillebror Fabian er med på sykehuset.
EIRIK BREKKE