— De er sååå søte!

Røkter Joachim Ekeli snakker med pappastolt røst mens han løfter opp lokket til plastesken der Akvariets helt spesielle påskeegg ligger. For første gang blir det klekket ut grønne vannagamer i Bergen, og timingen kunne ikke vært bedre.

Og søte er de. Nummer to i søskenflokken er i ferd med å jobbe seg ut av egget. Et lite, grønt hode med to gule øyne titter nysgjerrig ut fra det 3-4 centimeter store egget.

— Hun begynte å hakke for tjue minutter siden, smiler akvariedirektør Kees Ekeli.

Til sammen syv egg har ligget i varmen i 64 dager. Onsdag morgen klokken syv meldte førstemann sin ankomst, og en time senere var den lille påskeøglen født.

— Vil dere se? Sier Joachim med smørmyk røst. Det skal vise seg at den to timer gamle frøkenen alt er blitt ganske rampete. Hopper ut av buret, ned på et feiebrett og under en benk. Etter en kjapp og intens jakt finner hun heldigvis veien til Joachims hånd.

— Jeg tror vi må kalle henne Houdini, peser Joachim tydelig lettet.

Om to-tre dager kan du se nykomlingene utstilt i nytt bur i Akvariet.

Se de nyutklekkede vannagamene på TVHordaland i kveld

GRØNN PÅSKE: Sammen med seks søsken skaper denne lille, grønne vannagamen en helt spesiell påskestemning på Akvariet i disse dager. Onsdag morgen kom førstemann ut, til røkter og reservepappa Joachim Ekelis store glede.
FOTO: ARNE NILSEN