Mange humret for seg selv da Byråd Lisbeth Iversen nylig gikk ut i Åsane Tidende og lovet opprydning før sommeren. Elven skulle skinne igjen, og bli et sted åsabuen kunne ta seg en dukkert uten å lukte kloakk etterpå, eller fiske uten å få handlevogner og bildekk på kroken.

Men nå er arbeidet i gang, og Bergen Bydrift har allerede fjernet mesteparten av søppelet langs den 15 kilometer lange elven.

Åsane Tidende traff formann Atle Nilsen og fagarbeider Harald Nevdal ved Liavatnet, hvor elven renner. Her var de i ferd med å fiske opp handlevogner, en motorsykkel, et fryseskap og en madrass.

– Hvor mye har dere fjernet totalt?

– Det er ikke små mengder. Jeg kan tenke meg at det er snakk om en god del tonn. Vi har funnet radiatorer, en bilskjerm, sykler, mopeder og mer enn 50 handlevogner, sier Nilsen som ellers kunne fortelle at det fortsatt er liv i elven.

– Fisken spretter rundt oss når vi er ute med vadestøvler, forklarer Nilsen.

Byråd Lisbeth Iversen lover at arbeidet fortsetter også etter sommeren. Da er planen å kartlegge utslipp og fjerne giftstoffer fra Dalaelven.

Dette er saken:

  1. mai

  Åsane Tidende fant 50 handlevogner, 12 sykler, 11 veikjegler, 9 fotballer, 4 paraplyer samt bildekk, sekkehjul, en moped og en båt i tillegg til mye annet skrot etter en tur langs Dalaelven.

  *23. mai

  Byråd Lisbeth Iversen lover full opprydning. Alt søppelet skal fjernes. Deretter vil elven kartlegges for utslipp, og det skal lages en videre plan for fjerning av giftstoffer.

  *6. juni

  Arbeidet med å fjerne søppelet fra Dalaelven starter. Bergen Bydrift har fått oppdraget med å renske elven for skrot.

  Besøk Åsane Tidende på nett.

  Les flere nyheter på våre lokalsider.

  MANGE TONN: Bergen bydrift har kjørt vekk utallige tonn med skrot som de har fjernet fra Dalaelven.
  Thomas Gangstøe
  PÅ KROKEN: Fagarbeider Harald Nevdal med en handlevogn på kroken.
  Thomas Gangstøe
  FJERNER HANDLEVOGNER: Ryddingen av Dalaelven er allerede godt i gang, som byråd Lisbeth Iversen lovet 23. mai. Her fjernes en av de over 50 handlevognene som ligger i elven.
  Thomas Gangstøe