Mandag skrev bt.no om et kvinneopprør mot årets Vestlandskonferanse på grunn av listen over innledere: 11 menn av 11 mulige. Tirsdag har det i all stillhet dukket opp et bilde og et navn til.

— Ja, jeg ble spurt i går kveld om å stille opp, og gjør det gjerne for å dele mine erfaringer, sier Janus-sjef Janne Vangen Solheim til bt.no.

Skulle vært med

— Janne skulle vært med i programmet hele tiden, men av spesielle omstendigheter så falt hun ut under veis. Det forklarer Atle Kvamme fra Bergens Næringsråd, en av arrangørene, om hvorfor Vestlandskonferansen fant frem til en kvinnelig innleder, to dager før konferansen skal avvikles.

— Hvilke spesielle omstendigheter, da?

— Nei, det er forhold jeg må ta på meg. Men jeg er veldig glad for at hun sa seg ville til å stille opp på så kort varsel, sier Kvamme.

- Så det betyr at det nå blir 10 mann og en kvinne som skal innlede om hvordan Vestlandet skal bli vekstregion nr 1 i Norge?

— Ja, for en post på programmet falt ut, og dermed blir antallet innledere det samme som i vårt opprinnelige program.

Janne med Jens& Cameron

Det er ikke utenkelig at noen i staben bak Vestlandskonferansen har lest dagens utgave av lokalavisen, Bygdanytt i Arna, der Janusfabrikken ligger.

Der står en reportasje om da Janne Vangen Solheim forrige uke var æresgjest i statsminister Jens Stoltenbergs følge til en stor konferanse i Stockholm. Her møttes ni av Nord-Europas statsministre for å diskutere blant annet kvinnelig entreprenørskap.

Og der holdt Janus-direktøren innledning til en mektig forsmaling, som også inkluderte Storbritannias statsminister David Cameron.

— Jens Stoltenberg snakket om det viktige med å ha forbilder. Og jeg er enig, kvinnelige forbilder er viktig, både i politikk og i næringslivet, sier Janne Solheim Vangen.

Som på torsdag skal få fortelle om dette til Vestlandskonferansens fremmøte, kvinner og menn. Der årets motto er "Å, Vestland, vekstland".