— Han sa jeg fødte som en sau, uten å skrike, sier Camilla Rydland Aarseth med en liten latter.

— Sau er yndlingsdyret hans, skynder hun seg å legge til.

Med en sindig veterinær-mann ved rattet og en sykepleier i hovedrollen tok ekteparet Aarseth imot tunnelgutten uten panikk. Martin Aarseth bare tråkket litt hardere på gasspedalen og svingte ut til siden så snart bilen var ute av tunnelen.

Da kunne den nybakte firebarnsfaren konstatere at den nyfødte sønnen skrek og pustet som han skulle. Veslegutten ble pakket i varme tepper og plassert på mammas bryst. Så tok de kontakt med Haukeland Universitetssykehus og ble enige om å fortsette ferden i egen bil, siden alt gikk som det skulle.

I går kveld var familien fra Holdhus i Fusa samlet på Barselloftet, med tunnel-Andreas som sovende midtpunkt.

Camilla Rydland Aarseth forteller at hun var forberedt på at babyen kunne komme underveis til sykehuset, siden hun tidligere har født så raskt.

— Etter råd fra jordmor hadde vi utstyrt oss med varme tepper og rene kluter, sånn i alle til felles skyld.

I går morges våknet hun med litt rier, men ikke mer enn at det kunne være falsk alarm. Først da Katarina på fem var levert i barnehagen, forsto hun for alvor at fødselen var i gang. Da var klokken ni. Halv ti kom gutten.

— Så neste gang blir det hjemmefødsel?

— Jeg tenker vi gir oss med dette, sier firebarnsmoren ganske bestemt.

FJERDEMANN: Camilla Rydland Aarseth med vesle Andreas, som i går kveld sov ut etter strabasene i Arnanipatunnelen. I sofaen sitter Rebecca (7), Katarina (51/2) og Martin Aarseth med Thomas (11/2). FOTO: RUNE SÆVIG