Det var åpenbart at bergenserne gledet seg over gjensynet og turistene; de løp på kollisjonskurs med hverandre og knipset i vei. Mange lurte nok på hvorfor det var slik oppstyr rundt et musikkorps, men de som fikk saken forklart, nikket, smilte og fotograferte videre.

Se video av de marsjerende!

Stolt marsjerende Trussel og nedleggelse, omorganisering i Forsvaret og økonomiske kutt har gjort at Divisjonsmusikken ikke har vært å se i bygatene den siste tiden. Men i finværet i går kom de, stolt marsjerende og vakkert spillende fra Bergenhus til Torgallmenningen. Her holdt korpset en liten marsjkonsert på vel halvtimen. Deretter var det samme rute tilbake til Koengen, med både militær— og politieskorte også da.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra folk i Bergen om at de savner oss i bybildet og derfor er vi ute i dag, sier korpssjef og major Tom Nätt.

– Forsvarets Musikkorps Vestlandet har gjennomgått en høy kunstnerisk utvikling de siste ti årene. På grunn av krav om inntjening og publikumstall har vi prioritert konserter innendørs og ute. Vi har på en måte konsentrert oss om å sikre eksistensberettigelsen vår, sier han.

KJÆRT GJENSYN: Folk klappet og heiet og turistene fotograferte da Divisjonsmusikken kom marsjerende over Bryggen og Torget til konsert på Torgallmenningen.

FINN ARNESEN