Politiet opplyser ved 12-tiden at det er en stor dam i Kipletunnelen på Riksvei 555 fra Sotra mot Bergen. Det har vært et voldsomt regnvær i Bergen i løpet av siste døgn.

— Vi har varslet vegtrafikksentralen, som vil sende noen ut dit for å rydde opp, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Erik Hole.

Fare for vannplaning

Han oppfordrer folk til å senke farten på strekningen.

— Her er det fare for vannplaning hvis man har for høy fart, og sjåførene er pliktig til å vurdere farten etter forholdene til enhver tid, sier han.

Trafikkoperatør Tore André Halland i Statens Vegvesen forteller at Mesta er på vei til stedet for å sette opp nye skilt utenfor tunnelen.

Flere har ringt

— Vi setter farten ned til 50 kilometer i timen på strekningen, i tillegg til varselskilt som viser at det er en dam i tunnelen, sier han.

Halland forteller at det er det høyre feltet på vei fra Sotra i retning Bergen sentrum som er dekket av vann.

— Vi har fått noen henvendelser om vannplaning, så folk må passe på og ta det med ro, sier han.

Deler av riksvei 570 ble stengt etter et veiras ved Masfjordnes.

— Politi og entrepenør er på vei til stedet nå, og skadeomfanget er ukjent, opplyser trafikkoperatør Ken Ove Holm i Statens vegvesen.

Steiner i veibanen

Vegtrafikksentralen sendte ut melding om raset like etter klokken 10.00. Det skal ligge store steiner i veien, som hindrer biler i å kjøre forbi.

Raset skal ha skjedd på strekningen Andås - Masfjordnes i Nordhordland.

Politiet i Hordaland melder like etter klokken 10.30 at det kun skal være snakk om noen steiner i veibanen, og at verken mennesker eller biler skal ha kommet til skade.

Klokken 10.41 melder vegtrafikksentralen at det er redusert fremkommelighet på riksvei 570 på grunn av opprydningsarbeid.

Har du tips eller bilder fra stedet? kontakt oss på 2211@bt.no!