Han har seks mobilnumre registrert på seg, men svarer ikke på noen av dem når politiet ringer. Når han dukker opp, er det i ukebladet Se og Hør eller via e-post i bergenspressen.

Tirsdag dukket han opp solbrun, blid og glad og uttalte at han gleder seg til å renvaske Fagereng.

Uheldig innblanding

Agder-politiet innrømmer at de ikke er begeistret for situasjonen.

— Vi registrerer at Njøten representeres av Se og Hør. Vi synes det er uheldig at vi har denne innblandingen og at Njøten stiller i ukebladet og forteller sin historie, i stedet for å dukke opp til avhør hos oss, sier Arne Pedersen, politiinspektør i Agder politidistrikt.

I Se og Hør ble det slått fast at Njøten skulle stille til avhør tirsdag denne uken.

Det var en avtale han hadde med politiet.

Kort tid før avhøret fikk likevel Kristiansand-politiet en e-post fra Njøten om at han likevel ikke kunne komme. I hele går prøvde Agder-politiet å få kontakt med Njøten uten å lykkes. Da BT snakket med politietterforskerne i går ettermiddag hadde de ennå ikke fått noen tilbakemeldinger fra Njøten.

- Jeg skal avsløre alt

— Vi har strevd mye med å få tak i ham, men har tidligere hatt en viss dialog. Uten Njøten kommer vi ikke i gang med eventuell videre etterforskning, sier Pedersen.

Han har ansvaret for gruppen som skal etterforske om Stian Njøtens oppsiktsvekkende opplysninger i Se og Hør før jul, kan vise at den såkalte Fagereng-saken tar en helt annen retning.

Etterforskningsgruppen har lest seg opp på bunkevis med politidokumenter i saken, og mangler nå bare en samtale med Stian Njøten for å komme videre.

Njøten tok selv kontakt med Bergens Tidende i går og forklarte at han måtte utsette hjemreisen fra utlandet noen dager.

— Jeg vil fortsatt avsløre alt for politiet, skriver Njøten til BT.

Fagereng er skuffet

Også ekteparet Fagereng og deres advokat Helge Wesenberg ble skuffet over at Njøten ikke stilte til avtalt avhør tirsdag.

— De synes det var kjedelig, men velger å tro at han hadde en god grunn, sier Wesenberg.

— Hva tenker du selv om at han ikke møtte?

— Det overrasker meg. Det hadde vært fint om han ville møte. Det er ugreit at han ikke stilte, men jeg tror det er overveiende sannsynlig at han kommer til å la seg avhøre til slutt, sier Wesenberg.

Ass. sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør sier at Njøten gikk til Se og Hør fordi han hadde tiltro til bladets krimreportere og fordi han var redd for ikke å bli tatt på alvor av politiet.

— Vi er opptatt av at ekteparet Fagereng en gang for alle skal bli renvasket. Det sier seg selv at vi da ikke vil forkludre eller forsinke politiets arbeid på noe vis, skriver Haave i en e-post.

PÅ FERIE: Stian Njøten tar seg noen ekstra dager i utlandet, og kom derfor ikke til avtalt avhør med politiet tirsdag.
Rune Nilsen