Søviknes vil ikke si hvor mye han fikk i honorar etter reportasjen, som sto på trykk i mars, men sier det var snakk om et «mindre beløp».

— Pengene blir selvsagt innrapportert og skattet for, sier han.

Tredje Frp-er

Frp-leder Carl I. Hagen fikk i sommer sterk kritikk for å ha tatt betalt for en «hjemme hos»-reportasje i Se og Hør. Like etterpå solgte Hagen huset, etter å ha vist det frem i Norges mest solgte blad. Også Siv Jensen har fått betalt ferieturer for å stille opp i kjendisbladet.

I et intervju med RadiOs medgir Søviknes at også han har fått betaling og gjenytelser for oppslag i Se og Hør.

— Det har skjedd to ganger, og det er jeg helt åpen på. Siste gang var i år, da vi slapp bladet inn på kjøkkenet vårt i forbindelse med en reportasje, sier ordføreren til BT.

Fikk sydentur

I 2001 fikk Søviknes og konen spandert tur til Gran Canaria av kjendisbladet, en tur som resulterte i stort oppslag. Turen ble foretatt kort tid etter sex-skandalen som tvang Søviknes å trekke seg som nestleder i Frp.

— Det skjedde mens det stormet som verst. Vi fikk tilbud om å komme oss vekk en stund, og sa ja til det. Se og Hør betalte turen, forteller han.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund er kritisk til både betalte sydenturer og torskemiddager.

— Politikere bør mer enn noen annen være nøye med ikke å ta seg betalt for den type tjenester, sier Kokkvold.

Søviknes selv ser ingenting galt med at han som folkevalgt tar imot penger og sydenturer fra et blad.

— Dette er ting jeg stiller opp på privat. I tillegg er konen min med, og hun har ingen offentlig posisjon. Så lenge disse sakene ikke handler om jobben min som ordfører, synes jeg det er rimelig å få noe igjen for det, sier han.

På C-listen

Det er en begrunnelse Kokkvold ikke synes holder.

— Jeg har stor forståelse for politikere som vil ha privatlivet sitt i fred. Men enten stiller man opp, eller så gjør man det ikke. Og stiller man opp, bør det være gratis, mener generalsekretæren.

— Men Frp-politikere ser tydeligvis ikke noe galt i å tjene litt ekstra penger, fortsetter Kokkvold.

Søviknes avviser at pengene betyr noe. Og en stor inntektskilde er Se og Hør ikke.

— To reportasjer på fire år. Vi er vel neppe på listen over A-kjendiser, ler han.

KNUT STRAND (ARKIV)