Bosset flyter på og ved busstoppet i Skraneveien.

— Det kommer busser her hvert 15. minutt. Når de har pause, rydder sjåførene bussen. Bosset trykker de ned i et lite bosspann som er inni busstoppet. Det er ikke lokk på det, og katter og fugler drar bosset utover. Nå er det avfall fra 7-eleven og alt mulig i nabolaget. Jeg har fulgt med dem i over en måned, og ingenting skjer. Det ser ikke ut, sier Jarle Osen.

Bekymret for rotter

Busstoppet han snakker om ligger ved Ytrebygdsveien like før avkjørselen til Plantasjen. Ettersom Ytrebygdsveien er stengt på grunn av utbygging av Bybanen, starter og stopper linje 50E i Skranesvingen. Osen bor selv i Skraneveien like ved, og går tur med hundene forbi busstoppet hver dag.

— Det ser helt forferdelig ut. Jeg bekymrer meg litt nå med tanke på alt rottesnakket, sier han.

Osen forteller at han har vært i kontakt med både Tide, Statens vegvesen og Skyss. Han har spurt om de i det minste kan sette lokk på bosspannet.

Tide rydder opp

— Etter at vi ble kjent med saken, har vi gått ut internt og presisert overfor bussjåførene at de ikke skal bruke disse bosspannene. Bosset fra bussene skal dumpes i containere på stasjonen, sier kommunikasjonsleder i Tide, Kaare Enæs.

— Har bussjåførene sluttet å kaste boss der?

— Det kan jo fortsatt skje. Vi kan ikke garantere noe, men det skal ikke være noen som gjør det nå, nei.

Tide har vært på dette busstoppet fire ganger tidligere og ryddet opp i rot etter at de har fått henvendelser fra folk i området.

De har også tatt saken opp med Bergen kommune, som er ansvarlig for veien.

— Problemet er ikke at spannene blir fulle fordi sjåfører dytter boss oppi. Problemet er at de er åpne, slik at bosset blir tilgjengelig for katter og fugler. Dette har vi tatt opp, og vi har også diskutert det med Skyss. Vårt ønske er at disse bossdunkene blir byttet ut med noen med lokk. Slik kan man unngå at uønskede elementer spres utover, sier Enæs.

GRISETE: - Gaten bortover her ser ikke bra ut. Katter og fugler drar bosset utover, sier Jarle Osen. Han sier at han har observert bussjåfører trykke boss ned i bosspannet i busskuret, etter at de har ryddet bussen. Osen hevder at dette har pågått i over en måned.