Et hull i fortauet like ved Den blå steinen i Bergen sentrum har stått udekket i sommer. I alle fall to personer er skadet etter å ha trakket nedi hullet.

— Jeg kom gående med noen venninner da jeg plutselig trakket nedi. Jeg sto med foten i hullet helt opp til låret, forteller Unni Melling.

Skadet fot

Nå halter hun med skinne på foten og venter på ny legeundersøkelse etter uhellet den 3. juli.

— Dette har ødelagt ferien for meg, slår hun fast.

Det kan være menisken eller korsbåndet som er ødelagt, men legene venter på at hevelsen skal gi seg før foten undersøkes igjen, kan hun fortelle.

Fikk krykke

Foten var så vond at hun ikke kunne stå på den. Men hullet i fortauet var bare begynnelsen på problemene den julikvelden. Drosjene ville ikke kjøre henne hjem. Hun måtte fraktes med ambulanse om hun ikke kunne stå på foten, fikk Melling og venninnene vite. På legevakten var det så lang kø at hun ble utstyrt med en krykke og sendt hjem. I en drosje, underlig nok.

Om noen dager skal hun til ny undersøkelse for å få vite hvor skadet hun er.

22 år gamle Christine Hallanger ble skadet i det samme hullet lørdag kveld. Søndag fortalte hun bt.no om hvordan hun trakket nedi da hun var ute sammen med venner. En gammel skade ble slått opp igjen i tillegg til skrubbsår og hevelse.

For flaggstang

Det var en stund uklart hvem som hadde ansvaret for det dype hullet i fortauet. Men vaktoperatør Geir Eriksen ved kommunens vaktsentral sier søndag ettermiddag at det er et hull for en flaggstang. I sentrumsfortauene er det laget flere slike hull for flaggstenger. Til 17. mai og andre anledninger settes flaggstengene opp midlertidig i disse hullene.

— Det skal naturligvis være lokk på når det ikke står en flaggstang i hullet, sier han.

Han sendte søndag ettermiddag folk for å tette det farlige hullet.

HOVNET OPP: Det har vært mange legebesøk etter uhellet den 3. juli.
Privat
- SE MAMMA: Unni Melling og hennes tre år gamle datter er tilbake der hun trakket nesten hele foten nedi.
ØRJAN DEISZ