En floraværing i slutten av 40-årene er siktet for brudd på tolloven. Under pågripelsen og ransaking hjemme hos mannen i Florø fant politiet flere hundre liter brennevin og øl, samt flere tusen sigaretter.

Det var i midten av mars politiet kom over beslaget, melder NRK Sogn og Fjordane.

— Mistanken kom etter en aksjon som politiet og tollvesenet gjorde i Bergen i vinter. Vi mistenker at han har medvirket til det som skjedde der nede, sier etterforskingsleder Jan Bjarte Skrøppa ved Flora politistasjon.

Organisert?

Saken er fortsatt under etterforskning.

Politiet mistenker også at mannen har videresolgt brennevin. De utelukker ikke at flere kan bli involvert i saken, og mistenker at virksomheten har vært organisert.

— Ut fra mengden, er det ting som tyder på at det er folk som har drevet litt større, sier Skrøppa til NRK.

Mannen skal ha erkjent delvis straffskyld. Han satt 14 dager i varetekt etter pågripelsen. Forsvarer Stig Nybø ønsker ikke å gå i detalj om forklaringen mannen har avgitt.

— Min klient erkjenner å ha hatt alkohol i hjemmet, men han sier han har skaffet den på lovlig vis. Videresalg er helt ukjent for ham, sier Nybø.

Tok 50 prosent mer

Bt.no skrev nylig om en vestlending som ble tatt på Svinesund med 900 liter øl. Tollvesenet har aldri tatt så mye alkohol som i fjor — nesten 400 000 liter øl.

Sammenlignet med 2009 økte alkoholbeslagene med over 50 prosent.

— Jeg tror det skyldes både at kontrollene er blitt bedre og prisene lavere på andre siden. Tidligere ble det smuglet mye sprit, etter metanolsaken har det blitt mer øl, sa kontorsjef Wenche Fredriksen.

Nesten halvparten av alle beslagene er mindre beslag av småsmuglere til eget forbruk.