Les bare hva politiet fant da de ransaket bilen deres:

  • 183 parfyme— og sminkeartikler av kjente merker.
  • 17 moteriktige vesker.
  • 32 par sko.
  • 12 belter.
  • En del solbriller og lommebøker, og en del klær. Alt av eksklusive merker som Versace, Dior, Gucci, Kerastase og Lacoste.

- Bløffer om tilbud

Det som etter alt og dømme er tyvegods stammer blant annet fra tyveri på Vestkanten, Sartor og Kleppestø senter.

— De sa de hadde noe av dette med seg, andre ting hadde de kjøpt billig i Norge, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller ved Oslo sentrum politistasjon.

Politiet fester ikke lit til denne forklaringen, og nå sitter tre franske kvinner, to på 21 og en på 28 år, varetektsfengslet. Samboeren til en av kvinnene er også siktet, men han er ikke fengslet.

— De hadde med seg to mindreårige barn, så vi kunne ikke fengsle alle på en gang, sier Schløsser Møller.

Tips fra Laksevåg

Kvinnene ble pågrepet denne uken i Oslo, etter at Laksevåg lensmannskontor hadde satt dem på saken. Da kvinnen kom for å levere bilen de hadde leid slo Oslo-politiet til.

— I forbindelse med et lommetyveri i Bergen fikk vi anmodning om å pågripe og avhøre mannen. Et vitne hadde notert et bilnummer. Det viste seg at det tilhørte en leiebil, og da bilen skulle leveres inn igjen søndag, sto politiet og ventet, sier Schløsser Møller.

— De har nok visst hva de var ute etter. Det virker som om gjengen har kjørt fra sted til sted. Vi tror mannen har stått med bilen parkert på utsiden av de ulike sentrene og kjørt videre etter at kvinnene har lempet varene inn. De har vært innom flere politidistrikter, noe som gjør det vanskeligere for oss å stoppe dem, sier politiadvokaten til BT.

Det er ikke unormalt med slike tyverier i sommerhalvåret. Det uvanlige med denne saken, er ifølge politiadvokat Schløsser Møller, at politiet greide å stoppe kvinnene.

— De vil bli avhørt på nytt over helgen. Vi har fått tilsagn om at det vil komme noen erkjennelser da, sier Schløsser Møller.

BRA UTVALG: Når du reiser langt må du være godt skodd. ALLE FOTO: POLITIET
GO`LUKT: Det dufter godt hos politiet etter at de beslagla 183 parfyme- og sminkeartikler.
EKSKLUSIVT: Solbriller og klokker av dyreste merke var blant beslagene politiet gjorde i bilen til det franske reisefølge.