– Drømmen er å stå på en scene og rocke hele verden! sier Adrian Tufta Schive (13), som sammen med seks andre unge gutter brukte høstferien til å lære seg musikkproduksjon i regi av Kulturkontoret og U82-huset.

Kursledere var Even Brenna fra Eidsvågneset og Thomas «Teddy Touch» Knutsen, som til daglig utgjør den anerkjente produsentduoen Souldrop.

Kulturverksted

– Vi håper dette kurset kan bidra til større aktivitet på U82-huset, sier kulturkonsulent ved Arna og Åsane kulturkontor Trond Berntsen (31) til Åsane Tidende.

Berntsen har tatt initiativ til det spennende kurset, og sørget for at utstyret er i orden både med programvare (Cubase), keyboard, lydkort og maskiner. Kulturkontoret arrangerte et tilsvarende kurs i vår, der deltagerne fortsatte på egen hånd langt utover sommeren.

– U82-huset skal være et kulturverksted, sier han.

Fokuset er på musikk, men de ønsker nå å satse mer også på film og digitale medier.

– Tanken er at ungdommer kan komme hit og drive med det de er interessert i.

Tres amigos

Tre ungdommer som gjør nettopp det er de tre kompisene Remi Nåmdal (13), Erik Haaland (13) og Adrian Tufta Schiva (13), som deltok på musikkproduksjonskurset denne uken. De er svært glade for denne muligheten, og følger interessert med når Teddy Touch viser dem hvordan man skrur sammen egen musikk.

– Jeg og Erik spiller i band sammen, sier Adrian.

– Hvilken type musikk spiller dere?

– Det blir mest rock ’n’ roll, sier han, og trekker frem Guns’n Roses, Deep Purple og Led Zeppelin som store forbilder.

Demoplate

– Vi har allerede laget en demoplate, sier Erik.

– Den er ikke noe god, så vi har bare gitt den til familiemedlemmer.

Bandet består så langt av Adrian på trommer og Erik på gitar. Kameraten Remi er også med – selv om han ikke spiller noe instrument.

– Han er manager, sier Adrian.

– Og så lager han platecover, supplerer Erik.

– Og snart er jeg produsent, avslutter Remi selv.

Magne Fonn Hafskor
Magne Fonn Hafskor
Magne Fonn Hafskor
Magne Fonn Hafskor