HANS K. MJELVA

De er den første skolen som har fått presentert Bergen Næringsråds fremtidsbilder, det såkalte Bergensscenarier 2020.

Tross i at det er dagens elever som skal bo her i fremtiden, har Næringsrådet ikke registrert noen interesse fra andre skoler.

Det forteller Inga Moen Danielsen, som i går presenterte fremtidsvisjonen for de 84 elevene ved Levende Ords videregående skole.

I rommet satt en relativt velkledd gjeng, der flere hadde tatt på seg dress i anledning seminaret «Bergensdagen».

Danielsen og de tre fremmøtte politikerne, Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap), Liv Røssland (Frp) og Oddny Miljeteig (SV), ble møtt med kritiske spørsmål om realismen i visjonene.

Alexander Simonsen fra Sandsli var kritisk til de høye prisene på kollektivtrafikken. Med egne erfaringer fortalte han om ungdom som ikke har råd til å komme seg til byen for å dra nytte av kommunens tilbud.

— Det ble til at vi ikke reiste inn til byen så ofte, og ble hengende på Sandsli, sa Simonsen, og trakk i samme åndedrag frem bydelens narkoproblemer.

Skolen håper opplegget kan danne mal for andre videregående skoler.

Selv om Næringsrådet ikke har planer om å besøke andre skoler med visjonsshowet, vil videregående skoler i Bergen kunne oppleve det i Bergens Tidendes medietek to uker i månedsskiftet januar-februar.

FREMTIDEN: Vegard Haug tar en canapè ved Levende Ord Videregående skole til heldagsseminar om Bergens fremtid. Haug var kritisk til samfunnets kriminalisering av ungdom som ønsker å uttrykke seg gjennom tagging.<br/>Foto: MARITA AAREKOL