Det var ved 01-tiden natt til mandag at politiet ble varslet om at de to mennene ikke var kommet tilbake som avtalt fra fjellturen. Like før klokken ni i dag ble et Sea King redningshelikopter satt inn i letingen.

— Helikopteret har observert to menn på vei ned fra Sauanuten på vei mot bilen på Bergstø. Vi antar at det er de to savnede, sier lensmannen i Odda, Øyvind Rosseland til bt.no.

Stoppet av dårlig vær

Rosseland antar at de to mennene som er fra Stavanger og Bergen er blitt liggende over på en fjellhytte på grunn av dårlig vær i går. Da dagslyset kom i dag tidlig, har trolig de to tatt fatt på nedstigningen.

— Det er ikke mobildekning i dette området. Derfor har vi ikke fått kontakt med dem, sier Rosseland.

Sea King helikopteret klarte ikke å lande i området der de to mennene ble observert. Rosseland forteller at piloten rapporterer at de ser ut til å være i god form og at de går med god fart og driv.

— Vi har mannskap på vei innover for å møte dem. De er bare to kilometer unna hverandre, sier lensmannen i Odda.

Stor leteaksjon

I dag tidlig iverksatte politi og Røde Kors en stor leteaksjon etter mennene ikke var kommet ned fra Sauanuten ved Folgefonna. Politiet gikk ut ifra at de to er blitt overrasket av dårlig vær, men visste ikke noe om hvor godt mennene var utstyrt for turen.

Været i området har vært svært dårlig i hele natt, noe som har gjort letingen vanskelig.