Leteaksjonen har gått siden i går kveld — og fortsatte med uforminsket styrke i morgentimene.

— Vi har kommet i kontakt med en person som traff en turist fra Taiwan på Ulriken i går kveld. Turisten fortalte at han hadde kommet for sent til den siste banen, og ble fulgt ned til byen. Der tok han toget til Oslo, sier operasjonsleder Svein Lyssand.

Beskrivelsen av turisten passer med beskrivelsen av den savnede mannen i 20-årene.

— Nå prøver vi få kontakt med flere personer som kan få verifisert dette. Denne leteaksjonen tar vi ikke for lett på, og opplysningene på kontrolleres skikkelig, sier Lyssand.

Letemannskapene støtte på uforutsette vansker ved 6.30-tiden i morges. På vei ned til avløsing stoppet hele banen. Mannskapene om bord - politi og frivillige - ble hengende. Først ved 07.30-tiden begynte banen å gå igjen.

— Det som skjedde var at letemannskaper om bord i gondolen mente å ha sett den savnede i traséen. Vi foretok da et nødstopp, sier markedssjef Eirik Hokstad i Ulriken643, firmaet som driver banen.

Ved nødstopp kan banen kun settes i drift igjen manuelt fra nedre stasjon. Dette tok tid, ettersom operatøren var ute og deltok i leteaksjonen.

Artikkelen fortsetter under videospilleren...

Dukket ikke opp

Det savnede turisten skal ha tatt banen opp til Ulriken ved 20-tiden søndag kveld.

— Han hadde gitt beskjed til ansatte på Ulriken at han ville ned igjen med banen i 21-tiden, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt.

Men asiaten dukket ikke opp igjen. Ved 22-tiden varslet de ansatte politiet om at mannen var savnet.

— De kjørte en ekstra tur med banen opp og forsøkte å rope på ham, uten hell. Han skal være pent kledd i en tynn genser og bukse, så han er ikke rustet til å

Dårlig vær Det er dårlig vær i området, og temperaturen ligger på fem-seks grader.

Norske redningshunder, Røde Kors og Sivilforsvaret deltar i leteaksjonen. Totalt har nærmere 50 personer og ti hundeekvipasjer vært i sving i natt. I morgentimene blir det avløsning for de som har vært i sving i hele natt.

— Det er ikke flyvær der oppe, så vi må ta oss frem til fots. Mannen er ikke meldt savnet av andre, og vi vet heller ikke identiteten hans, sier Myrtvedt.

Politiet vurderer også å sette inn en klatregruppe fra Røde Kors for å søke i bratthenget ved Ulriken.

Gebrokkent Politiet ber nå ansatte på overnattingssteder i Bergen sjekke om de har innlosjert personer som svarer til beskrivelsen.

Den asiatiske mannen er tidlig i 20-årene, tynn og cirka 180 centimeter høy. Han snakker gebrokkent engelsk og hadde et kamera synlig over skuldrene.

— Han reiste alene opp på Ulriken og var ikke med i noe følge, så langt vi vet, sier Myrtvedt.

LESERBILDE
LESERBILDE
Bjarte Trettenes