Mannen ble meldt savnet etter en fjelltur torsdag. I formiddag ble mannen funnet omkommet i fjellet i Luster i Sogn.

Falt ned skrent

— Mannen ble funnet av et søkelag klokken 11.30 i et bratt og ulendt terreng mellom Fuglesteg og Stiganosi . Han lå nedenfor en skrent. Det kan se ut som han har falt ned skrenten og omkommet, sier operasjonsleder Kjetil Avsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Den omkomne er 21 år gammel og britisk statsborger.

Det vil bli gjort åstedsundersøkelser på stedet og mannen vil senere bli fraktet ned til veien.

Mannen ble meldt savnet etter en fjelltur ved Fuglesteg i Luster i Sogn og Fjordane. Han skal ha forlatt reisefølget sitt for å gå ned alene.

Rundt 50 personer fra Luster- og Hafslo Røde kors hjelpekorps, Norske redningshunder, Jostedalen alpine redningsgruppe, Luftambulansen, politiet og Sivilforsvaret har i natt deltatt i letingen.

Bratt og mye kratt

— Det er bratt og ulendt terreng, så mannskapene må gå opp. Det er gjort søk med helikopter, men det er vanskelig å se fra luften på grunn av mye kratt, forteller beredskapsansvarlig Helene Høiset Sæterdal for Norske Redningshunder i Sogn og Fjordane.

Området rundt Fuglesteg, Berdalselva, Hjorten og Furåsen ble prioritert i letingen.

I morges ble letemannskapene byttet ut med nye.

— Vi har ikke funnet mannen i natt, men fortsetter letingen med full styrke, sa operasjonsleder Kjetil Avsnes klokken 09.30.

I går ble det gjort søk etter mannen med både luftambulansehelikopter og Seaking-helikopter.

— Den siste sikre observasjonen av mannen ble gjort klokken 14.15 torsdag ved Fuglesteg. Det var flere i følget som gikk til Fuglesteg, men den savnede valgte å gå for seg selv en annen rute ned derfra, sier operasjonslederen.

Hadde ekstra klær

Etter det politiet får opplyst, skal mannen i 20-årene ikke være spesielt fjellvant.

Den engelske turisten var lettkledd, men at han hadde med seg en sekk med ekstra klær. Det skal ikke være spesielt kaldt i området i natt.

Terrenget de søker i er vanskelig. Og en person er ikke lett å oppdage fra helikopter.

— Det er veldig bratt, med mye hamrer og bratte fjellsider. Vi har nå leitet i skogen og videre oppover og nedover fjellet. Vi har gått opp stier i området, og begynner nå å lete mer langs elver og bekker. Vi må nesten gå rett på vedkommende for å finne han, sier Lars Solnes, leder i Hafslo Røde Kors Hjelpekorps til nrk.no

SeaKing søker på nytt

Klokken 10.00 fredag melder politiet at et SeaKing-helikopter er på vei for å gjøre nye søk i området.

36 personer var med i søket etter den savnede i fredag formiddag. Klokken 11.30 ble den 21 år gamle engelskmannen funnet omkommet.