Stein Eirik Svoldal Karlsen (36) er funnet omkommet etter en utforkjøring på fylkesvei 13 i Hardanger for seks dager siden.

Han etterlater seg samboer og et lite barn.

Lastebilen han kjørte, som var fullastet med stein, havnet i Sørfjorden etter å ha kjørt utfor veien ved en bratt skråning sist fredag.

Rov 2.jpg
ARVID AGA

80 meters dyp

I 10-tiden torsdag morgen ble en miniubåt satt inn i søket etter 36-åringen, og klokken 10.20 ble lastebilen funnet på nesten 80 meters dyp, etter det BT får opplyst.

— Søket er avsluttet. Lastebilen ble funnet rimelig fort, og vi kunne etter hvert konstatere at den omkomne sitter i førerhuset, sier politioverbetjent Bjørn Inge Aarsand ved Hardanger lensmannsdistrikt.

Lastebilen ble funnet omtrent der politiet antok at den ville være, ut fra observasjoner av oljesøl og luftbobler sist helg.

— Det jobbes nå med å koordinere en aksjon for å få hevet lastebilen og frigjort den omkomne fra bilen. Det vil skje så raskt som praktisk mulig, men lastebilen har en vekt på ca. 14 tonn, så det kreves kraftigere utstyr enn vi har her nå, sier Aarsand.

Fant vrakrester

Ulykken skjedde på strekningen mellom Lofthus og Børve i Ullensvang herad sist fredag.

Det ble søkt med dykkere og mannskaper fra Røde Kors fredag, lørdag og søndag, men verken bil eller fører ble funnet.

På 30 meters dyp fant dykkere funnet vrakrester, og ca. 100 meter fra land, på et sted der fjorden er 75 meter dyp, ble det observert oljesøl og luftbobler.