De har kjørt rundt i alle bydeler, trålet sentrumsgatene til fots og lett i turområder og parkeringsanlegg. Nå skal de sette inn fly i letingen etter Eirik Tveiterås (25). Han har ikke gitt livstegn fra seg på flere dager.

— Flyet skal sjekke de store friluftsområdene. Hvis noen har sett bilen hans, så kan vi snevre inn leteområdet, sier faren, Johnny Tveiterås.

Eirik Tveiterås er 185 cm høy, har kraftig kroppsbygning og snakker vestlandsdialekt. Han er mest sannsynlig iført grå/sølvmelert allværssjakke, blå dongeribukser, svart t-skjorte og svarte kraftige joggesko.

Leter døgnet rundt

— Uvissheten er det aller verste, sier Eiriks bestefar, Johannes Tveiterås.

Siden mandag kveld har han og familen saumfart alle steder de kan komme på. Fredag hengte de også opp plakater med bilder av Eirik og bilen hans. I et byggefelt treffer de noen som umiddelbart tilbyr seg å hjelpe med plakatene.

— Vi kan henge dem opp i på Sletten storsenter og på Mannsverk. Der er mange parkeringsplasser i området også som vi kan ta en titt på, sier en av dem spontant.

De siiste sikre observasjonene av Eirik er om ettermiddagen i Bergen sentrum.

— Da må han ha parkert bilen utenfor bompengeringen, for han er ikke registrert der senere, sier Tveiterås.

Har du sett Saaben?

Familien er samlet og studerer kartet over Bergensområdet, en venn av familien hjelper dem å systematisere letingen. Parkeringshus sjekkes minst en gang i døgnet. De håper at folk kan sjekke sine garasjer og turområder og tipse politiet hvis de ser bilen, en hvit 1993-modell Saab 900 med registreringsnr. DF99503.

De er overveldet over responsen de får fra folk som har meldt seg for å hjelpe etter at bt.no omtalte forsvinningen onsdag.

— Flere har allerede meldt seg for å være med og lete, noen av dem er helt fremmede. Vi er svært takknemlig for all hjelp og støtte! Vi er veldig glad i Eirik og savner ham. Det eneste som teller nå, er å finne ham, sier faren.

Savnetmelding er gått ut til drosjesjåfører, ambulansesjåfører og distribuert til alle landets Rema1000-butikker.

Ferie bestilt

Eiriks eneste bror Jørgen og hans kone Elisabeth bor utenbys og har kommet til Bergen for å delta i letingen. Neste uke skal hele familien etter planen reise på ferie sammen. Da skal de feire ettårsdagen til lille Jørgen, Eiriks nevø.

— Vi har planlagt ferien lenge og Eirik gledet seg til turen, sier faren.

Familien beskriver en stille og beskjeden ung mann, som ikke var spesielt pratsom. Han har ett år igjen på radiograf-studiene ved Høyskolen i Oslo. Nå var han hjemme på ferie og familien frykter at han har problemer som han har holdt for seg selv.

— Han ga uttrykk for at han likte seg på skolen, men han er en stille gutt som ikke sier så mye. Alt virket helt normalt da jeg snakket med ham på søndag, sier bestefaren.

Sjekk ditt nærområde

Nå håper de at bergenserne kan undersøke sine garasjeanlegg og turveier og holde utkikk etter den hvite Saab'en.

Tveiterås har ingen tilknytning til noe kriminelt miljø eller noe historikk hos politiet. De etterforsker dette som en forsvinningssak.

— Bilen er veldig interessant. Det er fint hvis folk kan sjekke veiene sine og se etter bilen i sitt nærområde, kanskje se der man går på tur. Bilen er lett å kjenne igjen og det vil gi et bedre utgangspunkt for letingen, sier Bente Liland, politioverbetjent ved Bergen Sør politistasjon.

Hvis du har tips i saken, ring politiet på 02800.

Har du sett denne Saab'en? Den tilhører savnede Eirik Tveiterås.
PRIVAT
Har du sett Eirik? Familien leter etter ham døgnet rundt.
PRIVAT