— Vi gikk opp sammen, og jeg tok av som førstemann, forteller Ronny Myklebust, som er blant de mest erfarne paragliderne i Bergen.

Sammen med kameraten skulle han hoppe fra Ulriken lørdag ettermiddag, som de har gjort hundrevis av ganger før.

Myklebust landet trygt på Brann stadion, og ventet tålmodig på kameraten. Da han ikke kom, sendte Myklebust en sms og sa at han kom til å ringe politiet om han ikke hørte noe på en halvtime.

— Da jeg ikke fikk kontakt verken ved å ringe eller sms hadde jeg ikke noe annet valg. Jeg ble så bekymret, han var ikke godt nok kledd til å sitte fast noe sted, sier Myklebust.

Jeg ble så bekymret, han var ikke godt nok kledd til å sitte fast noe sted. Ronny Myklebust

Vindforholdene endret seg

Politiet fikk savnetmeldingen ved 16-tiden og tilkalte luftambulanse. En halv time senere ble det klart at mannen sto igjen på toppen.

— På de 10-15 minuttene han sto der oppe og ventet på å hoppe har vindforholdene endret seg sånn at han har valgt å pakke sammen og gå ned, sier Myklebust.

Han vet ikke hvorfor kameraten ikke ga beskjed.

— Det får jeg ta med ham når han kommer ned, men det er veldig dårlig dekning på toppen.

- Godt man passer på

Medlemmene i Bergen Hangglider og Paraglider klubb flyr ofte fra Ulriken og lander på Brann stadion eller Montana.

I november ble en paraglider skadet etter at han traff en kraftledning ved landing i Gimleveien like ved Haukelandshallen på Minde.

— Det er godt at man passer på. Er man usikker, teller hvert sekund. Det er bedre å tilkalle politi og luftambulanse en gang for mye, sier fagsjef Arne Hillestad i Norges Luftsportforbund.