Mannen hadde gått seg vill på fjellet etter at han la ut fra Montana, men klarte til slutt å ta seg ned til et bolighus ved Grimen i Fana bydel. Derfra ringte han familien.

— Det hele hadde altså en naturlig forklaring, og saken fikk en lykkelig utgang. Mannen blir kjørt hjem til familien nå, opplyste vaktsjef Rasmus Eikemo ved Bergen politidistrikt ved 00.15-tiden natt til tirsdag.

Mannen var godt kledd, og er ikke skadd etter den strabasiøse turen i fjellet.

Storstilt leteaksjon

Et femtitall mannskaper fra Røde Kors var i ferd med å saumfare alle turstiene på Ulriken etter 45-åringen da han kom til rette.

I redningsaksjonen deltok også politiet og flere lag fra Norske Redningshunder. Politiet ønsket lenge å sette inn helikopter i søket, men måtte gi opp på grunn av vanskelige værforhold. Det var sterk vind, regn og tåke i området.

Skulle hente datter på trening

Det var mannens datter som meldte ham savnet da han ikke møtte henne til avtalt tid mandag ettermiddag.

Mannen hadde kjørt datteren på trening tidligere på ettermiddagen, og hadde avtalt å hente henne igjen i Bergen sentrum i 17-tiden. I mellomtiden skulle han ta seg en rask fottur på Ulriken.

Den fjellvante mannen hadde satt fra seg bilen på Montana, ved foten av Ulriken, før han la ut på turen. Der sto den fortsatt parkert mandag ettermiddag, da leteaksjonen begynte.