• Han lå 10-15 minutter i sjøen. Det var tøffe forhold.

Hovedredningssentralen meldte like etter klokken 22 at en fritidsbåt er savnet nord i Øygarden. Det er en hvit Atlantic på 15 fot med en mann i 50-årene om bord. Før klokken 23 ble han funnet på Flatholmen.

— Han hadde lagt i sjøen en stund før han kom opp på land. Han mente selv han var i sjøen mellom 10-15 minutter, sier Mats Blomvågnes, leder i Øygarden Røde Kors hjelpekors

— Hvordan var tilstanden hans?

— Etter omstendighetene var han pigg, men noe nedkjølt. Han snakket fint med oss.

Tøffe forhold

Blomvågnes forteller at redningshelikoper var på plass før de begynte å søke med båten Øyvakt. Før de dro ut hadde de fått beskjed om at det var funnet en båt som lå opp ned inne i fjæresteinene. De ble bedt om å dra ut til Flatøy og starte søket der.

— Når vi kom ut så vi en mann som stod på land og vinket med en oransje redningsvest. Vi fikk kjørt inn til holmen og fikk bekreftet at det var rett vedkommende. Det tok fem minutter fra vi gikk fra kai før vi fant han.

Blomvågnes vil ikke fortelle for mye om hendelsesforløpet, men sier at det var trolig en stor bølge i siden som gjorde at båten hvelvet.

— Det var tøffe forhold i dag. Bra med vind, bra med sjø. Bølger på en meter. Det blåste også en del, og så var det kaldt trekk.

Redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen opplyser at mannen nå blir tatt vare på av helsepersonell.

Fikk ikke kontakt

Mannen som var savnet skulle reise fra øyen Hernar til Hellesøy i Øygarden. Han ble meldt savnet da pårørende ikke fikk kontakt med ham.

Politet fikk melding om etterlysningen klokken 21.16 tirsdag.

Øyenvitner i området la merke til at båten hadde vært vekke og på vei over til Hellesøy.

Hovedredningssentralen ba om bistand fra Røde Kors-båten i Øygarden, brannbåten i Øygarden, redningsskøyten «K. G. Jebsen», SRK «Utvær», LRS Hordaland, en los-skøyte og sivile båter.

I tillegg ble en Sea King satt inn i letingen.

LETER: Store styrker ble satt inn i letingen etter den savnede mannen.
2211-TIPSER