En større leteaksjon pågikk tirsdag morgen i Fitjar-traktene, etter at en døv mann sent mandag kveld ringte politiet fra mobiltelefon.

— Men han klarte ikke å gjøre seg mer forstått enn at man etter en stund oppfattet at han ønsket hjelp, heter det i loggen til Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Like før klokken 01 mistet politiet kontakt med mannen.

Gjenklang

Politiet oppfattet samtalen som om han var i en båt - enten i et rom eller tank - der det var gjenklang, og det var mørkt og kaldt.

Ved hjelp av Hovedredningssentralen forsøkte politiet å spore 27-åringens telefon.

— Sporingen tilsa at mannen befant seg i et 1000 meter bredt felt fra cirka en km nord for Årskog industrifelt til vest for Fonna ved Fitjar.

Letingen begynte der. Siden er den utvidet til et større område.

Fire hundeekvipasjer og rundt 15 frivillige deltar i søket.

- Hjelp

Politiet har mottatt tre tekstmeldinger fra den savnende. Blant annet denne:

«Ligger fast i båt med fikse hulle.hjelp! Kem du?»

Etter konkrete tips fra publikum om at politiet burde gjennomsøke et oppdrettsanlegg sør for Matløyso i Fitjarvika ble den savnede funnet på det stedet.

Opplysningene fra publikum kom som følge av at politiet gikk ut med tekstmeldingene savnede hadde sendt hvor han beskrev omgivelsene rundt seg. Lokalkjente folk fra Fitjar mente måtte være det aktuelle anlegget, hvilket stemte.

Falt fem meter

Savnede har falt ned i noe som beskrives som en silo, og fallhøyden beskrives å være ca fem meter. Han skal være i live, med medtatt.

— Vi har nå et SeaKing redningshelikopter på vei til stedet. Det vil ankomme kl. 0915, opplyser operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt..

Savnedes familie er orientert om at mannen er funnet.

Klokken 09.40 melder politiet at redningsmann fra Sea King-helikopteret har fått mannen opp av siloen. 27-åringen er nå på vei til sykehuset på Stord. Politiet har ikke opplysninger om mannens helsetilstand.