Selv om skipet fortsatt hadde slagside, gikk politi— og brannfolk ved 12-tiden om bord i "Rocknes". Den omkomne mannen ble funnet i løpet av kort tid, etter det bt.no kjenner til.

Politiets informasjonsleder Trygve Hillestad opplyser at den savnede mannen ble funnet på havaristens A-dekk.

"Rederi og bergingsselskap garantere for havaristens stabilitet før politiet starter det formelle søket etter den som fortsatt er savnet om bord i MS Rocknes. En slik garanti vil ikke bli gitt før tidligst tirsdag, og politiet vil derfor avvente til garantien foreligger med å hente ut den omkomne som ble funnet tidligere i dag" , skriver Hillestad i en pressemelding.

Når MS Rocknes er formelt klarert for at politiet kan gjenoppta sitt arbeid om bord, vil politiets kriminalteknikere, assistert av mannskaper fra Bergen brannvesen, starte søket etter mannen som fortsatt er savnet. Søket vil bli utført av søketeam bestående av to kriminalteknikere og to mannskaper fra brannvesenet, opplyser Hillestad.

Brannvesenets folk vil måle gassnivå, fjerne eventuelle usikre gjenstander og bistå som kompetansepersoner ved eventuell bruk av røykdykkerutstyr.

Pumpet ut vann

Store mengder vann ble pumpet ut av skipet natt til mandag. I løpet av formiddagen ble skipet ytterligere stabilisert.

Straks båten var forsvarlig sikret, gikk politi- og brannfolk om bord for å forberede letingen etter de to som fortsatt var savnet etter forliset i Vatlestraumen 19. januar. Det var under disse forberedelsene at funnet av en omkommet mann ble gjort.

Letemannskapene regner ikke med å finne flere omkomne i skipet. Den siste savnede skal ha vært på dekk da "Rocknes" gikk rundt.

Vår reporter på stedet melder at alt inventar i styrehuset er slengt mot styrbord side, samme side som "Rocknes" kantret mot. Alle vinduene der er knust. Åpningene er sikret med tau, slik at inventar ikke skal falle ut.

Fra kaien på Ågotnes kan vår reporter også se at alle skipets lasteluker er revet bort på styrbord side.

Vil sikre beviser

Politiet håper at "Rocknes" kan bli klarert for henting av elektronisk utstyr på broen allerede mandag.

Dermed kan etterforskerne unngå at viktig utstyr som registerte skipets ferd like før havariet blir ødelagt av korrosjon.

Mens arbeidet med å søke etter og hente ut savnede er finansielt klarert, er det ennå usikkert hvem som skal ta kostnaden med å demontere og sikre kartmaskin og annet elektronisk utstyr om bord i "Rocknes".

Snuingen av MS "Rocknes" har vært den største operasjonen av sitt slag her til lands. På det meste har 75 personer fra Eide Marine Services, Smit og CCB-basen deltatt i arbeidet.

Vi følger saken utover dagen. Tast Ctrl R (Oppdater) for siste versjon av denne siden.

<b>"ROCKNES":</b> Dette bildet ble tatt av vårt webkamera på Ågotnes mandag klokken 12.50.