• Vi har fått bekreftet at det er gjort et funn i raset, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen på Sola. En 45 år gammel mann var savnet etter snøskredet i Dvergsdalsdal i Jølster.

Roy Hilmar Svendsen

Krister Hoaas

Hans K. Mjelva

— Personen er gravd ut og blir nå fraktet til Haukeland universitetssykehus for endelig fastsettelse av tilstand, sier Walle. Walle vil foreløpig ikke gi noen videre opplysninger om mannens tilstand.

Politiinspektør Ronny Iden bekrefter også funnet, men har ingen flere detaljer.

— Et av problemene våre er at det ikke er mobildekning i området, så vi vet ikke noe mer enn Hovedredningssentralen, sier Iden.

Melding om raset nådde politiet kl. 13.20.

— Ytterligere fire personer ble lettere eller ubetydelig skadd i skredet. Alle de er nå brakt til samlingsstedet som er opprettet for redningsaksjonen, sier politiinspektør Ronny Iden ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Hovedredningssentralen på Sola opplyser til bt.no at den savnete er en 45 år gammel mann. Politiet bekrefter at de pårørende er orientert om situasjonen.

Totalt tolv personer ble tatt av snøskredet. Ronny Iden bekrefter opplysninger som bt.no har om at det totalt var 16 personer i turfølget, men forteller at fire personer snudde på vei opp. De resterende tolv hadde også snudd og var på vei ned da de ble tatt av raset.

— Mange av disse måtte ha hjelp av de andre i følget til å komme seg opp av snømassene, sier Iden.

Rundt 30 personer, fem hundeekvipasjer og flere helikoptre er nå i rasområdet og leter etter den savnete. Politiet ser regner med at letningen kommer til å pågå utover kvelden og natten.

Snøen er så tettpakket at det er vanskelig å bruke søkestenger. Det letes i et område som er 100 ganger 150 meter.

— Vi jobber nå med å etablere lys i området, slik at letemannskapene kan fortsette arbeidet sitt etter at det er blitt mørkt, forteller politiinspektør Iden.

Ifølge redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen på Sola er det vanskelig å lete i skredområdet. Snødybden på stedet skal ha vært på mellom fire og seks meter.

— Er det fortsatt håp om å finne den savnete i live?

— Vi har håp inntil det motsatte er bevist. Men selvfølgelig: Håpet svinner for hvert minutt, sier redningsleder Walle til bt.no.

Dvergsdalsdalen ligger mellonm Jølstravatnet og isbreen Grovabreen. Flere turlag arrangerer turer til Grovabreen som ligger 1637 meter over havet, øverst i Dvergsdalsdalen i Jølster kommune.

De fleste i turfølget skal nå være kommet ned til Dvergsdalsdalen.

bt.no følger utviklingen. Har du tips om raset eller bilder, kontakt Bergens Tidende på epost eller ring 800 37 000.

LETEMANNSKAPER fra hjelpekorps og Norske Redningshunder deltok i letearbeidet.