- Årsaken til at vi fant bilen med kvinnen i, er rett og slett at etterforskerne våre fant hjulspor på kaikanten i Salhus. Vi hadde allerede bestemt oss for at vi skulle søke i Salhus og i Biskopshavn, men på grunn av hjulsporene valgte vi kaien i Salhus først. Det må i all beskjedenhet være lov til å si at det ligger godt politiarbeid bak dette funnet, sier Åsane-lensmann Magnus Stub-Nilsen til bt.no.

Han sier også at de har vært ganske heldige som har funnet bilen.

— Den ligger på 27 meters dyp, men ligger så kronglete til at den lett kunne gått videre ned i dypet. Hadde det skjedd, ville arbeidet med å finne henne blitt svært vanskelig, sier Stub-Nilsen.

Obduksjon

  • Hva skjer videre nå?

— Vi skal ha den avdøde til obduksjon og gjøre tekniske undersøkelser i bilen, sier Stub-Nilsen.

Bil ble funnet litt før klokken 15. Det er ingenting som tyder på at kvinnen er blitt utsatt for noe kriminelt.

— Vi fikk tips i dag om at vi burde se nærmere på Salhus kai, og i løpet av dagen fikk vi en bekreftelse på at bilen lå der. Det har vært brukt store ressurser i denne etterforskningen både på leteaksjonen og på etterretning, sier operasjonsleder Ronny Lehntfør.

Savnet siden fredag

64 år gamle Eva Kleppe kjørte fra hjemmet på Tertnes tidlig fredag morgen, i en mørk grå Volvo 460 med registreringsnummer SR 71281.

Lørdag ble det organisert en leteaksjon av familie og venner, som lette etter bilen som Kleppe forsvant i.

Den eneste Kleppe tok med seg den dagen hun forsvant var et Visa-kort. Politiet overvåket kortet, men fant ingen bevegelser.

Tidligere tirsdag fortalte politiet at de hadde fått inn flere tips som de sjekket ut.

Vegar Valde
GEIR MARTIN STRANDE (MMS)