Store styrker ble satt inn i letingen etter den autistiske gutten som forsvant fra asylmottaket ved 13-tiden. Seksåringen var barbent, bare iført pyjamas.

Etter hvert meldte en beboer i Sjøbrotet i Ytre Arna om at en observasjon i Sørfjorden i Arna kunne være et barn. Luftambulanse, ambulanse og en båt med dykkere fra Bergen brannvesen ble sendt til stedet.

Hjerte— og lungeredning

Gutten ble funnet og bragt til land. Helsepersonell startet umiddelbart med hjerte- og lungeredning.

— Vakthavende lege ved Luftambulansen opplyser at det ble forsøkt gjenopplivning i opptil en time på gutten som ble funnet i sjøen i Ytre Arna. Livet sto dessverre ikke til å redde. Gutten ble erklært død klokken 17.20, opplyser operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Bodde med familien

Politiet søkte etter gutten med alt tilgjengelig mannskap etter at de fikk savnetmeldingen klokken 14.15. Samtlige drosjesentraler og busselskap ble varslet

Anpuchelvan Mahesan er mottaksleder ved Arna mottakssenter. Han ble varslet om forsvinningen av en kollega og dro umiddelbart til asylmottaket.

Mahesan forteller at seksåringen bodde sammen med foreldre og søsken på mottaket.

Støttes av familie og venner

— Familien har fått besøk av venner og kjente som er her og støtter dem. Vi er der og sørger for at de får den hjelpen de trenger, sier Mahesan kl. 20.30 lørdag kveld.

Politiet er fremdeles hos familien, og presten fra Ytre Arna har kommet for å være sammen med dem, ifølge mottakslederen.

— Dette er en sorgprosess som vil ta tid. Vi er tilgjengelige for at å tilby den hjelp de måtte trenge, sier han.

Innsatsleder beordrer søkemannskap ned til vannet.
RONALD E. HOLE
I dette området ble det observert noen i vannet.
RONALD E. HOLE