Det bekrefter politiet i Sogn og Fjordane natt til søndag.

— Han ble hentet ut klokken 22.40 lørdag kveld, fra en trang kløft i elven, sier operasjonsleder Kjetil Drange ved Sogn og Fjordane politidistrikt natt til søndag.

Først klokken 01.50 natt til søndag avsluttet politiet arbeidet på stedet.

Ført cirka 150 meter

Drange sier funnstedet er cirka 150 meter fra stedet der gutten ble sett falle i elven. Funnet ble gjort etter observasjon av noe som kunne være et menneske i et juv eller en kulp tidligere lørdag.

Etter denne observasjonen ble det besluttet å demme opp elven for å senke vannføringen. Det gjorde letemannskapene i stand til å hente ut gutten, fordi vannmengdene da ble mindre.

— Pårørende er varslet. De har fått den informasjonen de trenger samt bistand av kriseteam og prest. De blir i Stryn i hvert fall til i søndag, sier Drange.12-åringen var i Stryn sammen med sin mor og bror.

Hundene markerte

Politiet oppgir at gutten ble funnet gjennom et «samspill ved bruk av hund, alpin redningsgruppe, Røde Kors elveredningsgruppe øvrige mannskaper».

— De har søkt langs store deler av elven tidligere, og hundene har markert der gutten nå ble funnet. Men det var først lørdag kveld, etter oppdemming av elven, det lot seg gjøre å redde ut den omkomne. Det var likevel vanskelige redningsforhold med sterk strøm, sier Drange.

Politibetjent Geir Olsen, som var med på redningen, fortalte kollegene ved operasjonssentralen om en «veldig krevende aksjon» å få den omkomne opp dra juvet.

Den omkomne guttens familie er satt i kontakt med et begravelsesbyrå. Det er ikke tatt stilling til om gutten skal obduseres.