Bjørn Skibenes fra Husnes ble meldt savnet på sjøen klokken 18 fredag kveld i forrige uke. Politi og letemannskaper har siden søkt etter 56-åringen på fjorden i området mellom Sunde og Husnes i Kvinnherad.

Litt etter klokken 09.30 i morges ble den 26 fot store sjarken observert på dypt vann i Husnesfjorden. Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe mer om funnstedet.

Funnet ble gjort under søk med miniubåt.

— Han ble funnet inne i båten, og ble tatt opp av dykkere. Han er fraktet i land, og blir sendt til Gades institutt for obduksjon, opplyser politioverbetjent Stig Dagfinn Tveiten ved Kvinnherad lensmannskontor.

Han bekrefter at den avdøde er Bjørn Skibenes. De pårørende er varslet.

— Båten ble funnet i det området vi ut fra vitneobservasjoner har konsentrert søket til. Det er for tidlig å si noe om årsaken til at båten har gått under, sier Tveiten.

Det blåste friskt fredag kveld og natt til lørdag, da stormen «Ulrik» kom inn over Vestlandet.

Skibenes ble sist observert nær Sunde i 14-tiden fredag av mannskapet på en ambulansebåt. Omtrent på samme tid skal han ha ringt hjem til familien for å fortelle at han var ved Sunde, og snart hjemme.

Politifolk, frivillige letemannskaper, ambulansebåt, kystvakt og redningshelikopter har deltatt i letingen etter mannen. Både vrakgods og jollen som tilhørte sjarken, ble funnet sist søndag.

Tidligere denne uken kom kom det frem at politiet via nødnummeret 112 fikk en melding om savnede allerede i 12.30-tiden fredag, uten å ta affære. De to som meldte fra, kom senere med sterk kritikk av politiet.

Saken er i den forbindelse sendt til Spesialenheten for politisaker.

GEIR REMME
GEIR REMME