Det ble slått full alarm ved 17-tiden, da en mindre fritidsbåt ble funnet tom. Båten lå fortøyd til en stake, cirka 300 meter fra land, rett utenfor Osøyro.

— Vi undersøker nå om noen kan ha falt over bord, eller om vedkommende som har vært om bord har gått over i en båt til en kamerat eller lignende, opplyste redningsleder Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til bt.no tidligere i kveld.

Representanter fra det danske og det norske forsvaret, som deltok på et ubåtsjefkurs i området, deltok i søket, sammen med flere stridsbåter fra Forsvaret og en redningsskøyte. Et helikopter fra Luftambulansen i Bergen søkte også i området, i tillegg til fire dykkere fra Os brannvesen og fire dykkere fra Bergen brannvesen.

Etter halvannen time ble søket avblåst. Det viste seg da at den savnede mannen befant seg trygt på land, etter å ha fått skyss om bord i båten til en kamerat.

— Han satt og fulgte med på helikoptersøket fra land, opplyser operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt.

Han legger til at mannen nå kan regne med en reaksjon fra politiet.

— I våre øyne opptrådte han uaktsomt. Han burde ha meldt ifra at han hadde forlatt båten når omstendighetene var såpass mistenkelige, sier Aarnæs.

Alt tydet nemlig på at noen hadde falt i sjøen. Mannen hadde forlatt båten fullt av fiskeutstyr, fisk og et par halvsløyde fisk. Det ble også funnet flere ølflasker i den forlatte fritidsbåten.