Den tyske hobbyfiskeren som ble meldt savnet tirsdag kveld, kom til rette i løpet av natten.

Mannen i slutten av 40-årene dro på fisketur fra Auklandshamn i Sveio ved 10.00-tiden tirsdag formiddag.

Ved 21-tiden gikk alarmen, og en større redningsaksjon ble igangsatt i Bømlafjorden.

Drop ut uten mobil

— Mannen ble overrasket av økende vind, og vurderte det som ikke forsvarlig å krysse Bømlafjorden da han ville hjem ved 15-tiden, heter det i loggen til Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Tyskeren la seg derfor i ly for vinden ved fiskeanlegg ved Totsholmen, cirka 5,5 kilometer sørvest for Mosterhamn. Der ble han funnet av ambulansebåten stasjonert på Sunde i Kvinnherad.

— Savnede hadde ikke muligheten til å varsle, siden mobilen hans falt i sjøen for to dager siden. Den lå til tørk i hytten, sier operasjonsleder Trond Friberg i politiet.

— Det er ikke noe særlig til søkeforhold, sa Torgeir Nilsen, kaptein på redningsskøyten «Bergen Kreds III», sent i går kveld.

— Innimellom er det opphold, men ellers er det er kraftige regnbyger, dårlig sikt og vind opp mot liten kuling styrke.

Det var rundt 8-10 grader i området..

Erfaren og båtvant

Det var klokken 20.20 tirsdag kveld at politiet ble varslet om den savnede fiskeren. Han skal ha vært alene i båten.

Politiet har fått opplyst at den savnede var en erfaren og båtvant fisker, og at det skal være redningsvest om bord i båten.

Redningsskøyten RS «Bergen Kreds III» og et Sea King-redningshelikopter ble først kalt ut for å søke etter fiskeren. Etter hvert ble kystvaktskipet KV «Andenes» og ambulansebåten «Rygerstril» også sendt ut.

Helikopteret var fremme i søksområdet i 22-tiden.