Alt fra heliopter til hunder ble kalt inn for å lete etter en fire år gammel gutt på Sotra onsdag kveld.

Sov i putekasse

Et helikopter, to redningsskøyter og dykkere fra brannvesenet lette etter gutten rundt Førdestraumen sør på Sotra. Men det var ikke der han var.

– Når hundepatruljen vår kom ut gjorde de som de alltid gjør — gjennomsøkte huset der han kom fra. Det var gjennomsøkt før, men ikke så grundig. Etter en halvtimes søk i huset fant vi gutten i en putekasse på terrassen. Der hadde han krøpet opp i og der hadde han sovnet, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt.

Hovedredningssentralen fikk melding om forsvinningen 19.48, og 20.42 noterte politiet seg at han var funnet.

- Foreldrene gjorde det rette

Stiegler anslår at mellom 20 og 40 mennesker lette etter gutten, i tillegg til at blant andre Røde Kors var på vei. Mange av de som lette var venner og naboer.

– Det har vært utrolig mange frivillige som har meldt seg, så det har vært en veldig lett aksjon å lede, sier Stiegler.

– Er det vanlig at savnede barn dukker opp nærmere hjemmet enn en tror?

– Ja, som regel. Veldig ofte finner vi de i nærheten. Unger gjør ofte uventede ting, sier Stiegler, som understreker at han overhode ikke vil kritisere foreldrene som ringte politiet. Tvert imot.

– Foreldre må ringe politiet. Ofte finner vi de i huset eller hos naboer. Men vi kan ikke ta sjansen på det. Vi må satse for fullt når vi får en slik melding, sier han.

Funnet etter en time

Politiet bekreftet ovenfor bt.no klokken 20.45 at den savnede fireåringen ble funnet i god behold på Sotra.

— Vi har satt i gang alt som finnes av tilgjengelige mannskaper. Luftambulanse, politi, personell fra Norske Redningshunder, Røde Kors, dykkere fra brannvesenet og redningsskøyte er på vei for å delta i søket, fortalte operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til bt.no tidligere i kveld.

- Rutine når små barn er savnet

Ifølge Stiegler er dette vanlig rutine for HRS når små barn er savnet i nærheten av sjøen.

— Gutten er på besøk hos en familie i området, og har vært savnet i halvannen til to timer, sa Erik Willassen ved Hovedredningssentralen (HRS) på Sola i startfasen av letaksjonen.