LARS R. OLSEN

ROY HILMAR SVENDSEN

Det var lokale letemannskaper som fant mannen klokken 17.10 søndag ettermiddag.

Bergenseren, som holder til i Oslo, var på tur med sin bror i fjellet på østsiden av Dingevatnet. De var ikke kjent i området, og klokken 01 natt til søndag gikk broren hans for å lete etter en sti. Da han kom tilbake, var 58-åringen forsvunnet.

Broren fortsatte letingen selv i hele natt, men til ingen nytte. Klokken 13 søndag varslet han politiet.

Sliten men glad

— De hadde feilberegnet lengden på turen, og var ikke kjente i området. Derfor gikk det galt, sier lensmannsbetjent Ivar Holmaas fra lensmannskontoret i Masfjorden.

Han beskriver området de to gikk tur i som ulendt og bratt.

— Det er en del stier i området, men ikke alle er like lette å følge. I mørket ble det nok veldig vanskelig. Du bør være lokalkjent før du gjør noe slikt, sier Holmaas.

— Mannen ble veldig glad da han ble funnet. Han var ikke så fryktelig sprek etter en natt ute i naturen. Vi i politiet var også glade for at han ble funnet såpass raskt. Søkeområdet var stort, sier betjenten.

Helikopter og hunder

Da mannen ble funnet var ett helikopter og tre hundepatruljer tilkalt for settes inn i søket. De rakk ikke frem før mannen ble funnet av lokalkjente.

— 58-åringen hadde tatt seg ned fra fjellet i svært ulendt terreng. I nattemørket kunne det lett ha skjedd en ulykke, sier Holmaas. Da bergenseren ble funnet var det fem personer fra Røde Kors, syv lokalkjente og to fra politiet som deltok i letingen.

Bergenseren fikk snakke med lege, og de ble enige om at han ikke trengte hjelp fra den kanten.