Båten ble funnet i 08-tiden torsdag morgen, og de to mennene om bord er i god behold. Et Sea King helikopter hadde da observert to menn padlende i en båt i Osterfjorden.

De to voksne karene fra Litauen sier til BT at de ble overrasket da de så et helikopter sirkle over dem, men understreker at de er glade og takknemlige for at systemet passer på dem.

Den ene mannen bor og jobber i Bergen, den andre er på besøk. De hadde lånt båten av en kamerat, og skulle fra Stanghelle til Bergen via Osterøy.

— En gang i natt hørte vi et smell. Noe hadde kommet inn i propellen, og etter det fikk vi ikke motoren i gang igjen, sier de til BT.

Uten strøm på mobilen så de ikke annen råd enn å forsøke å padle til land.

Meldt savnet i natt

De to karene i en 22 fots Combo-båt ble i natt meldt savnet etter at de ikke hadde gitt lyd fra seg siden tidlig onsdag. Et redningshelikopter og et kystvaktskip ble satt inn i letingen torsdag, etter at siste kontakt med de to mennene var i 12-tiden onsdag.

mms_img2096916310.jpg
ERLEND SPURKELAND
mms_img-240168740.jpg
ERLEND SPURKELAND

Onsdag kveld og natt til torsdag ble det søkt på landsiden. Det ble også søkt med redningsskøyte, en båt fra Røde Kors og helikopter fra Luftambulansen, uten resultat.

— Politiet fikk melding onsdag kveld fra en bekjent som hadde snakket med mennene i 13-tiden onsdag. Da befant de seg ved Knarvik og fortalte at de hadde trøbbel med motoren som var stanset, sa operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt torsdag morgen.

Funnet av helikopter

Tidlig torsdag satte Hovedredningssentralen inn en båt fra Kystvakten samt et Sea King-helikopter i søket.

Helikopteret oppdaget båten i 08-tiden. Kort tid etter kunne kystvaktskipet bekrefte at det var de to savnede som var funnet.

— Båten blir slept inn til Romarheim. Alt er vel med dem om bord, sa redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen i 09-tiden torsdag.