Etter over et døgn på Fløyen kom mannen til rette i kveld.

— Han var i god behold, men husker ingentingt, opplyser operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Klokken 18.34 torsdag kveld tok 61-åringen Fløibanen ned til byen. Han hadde da med seg en ryggsekk og sovepose. Da han kom til endestasjonen stod politiet og ventet på ham.

— Vi har avhørt mannen, men han var ikke klar over at det hadde vært noen leteaksjon på gang, sier Aarnæs.

Ved 21-tiden i kveld ble mannen dimitert. Politiet kommer ikke til å gå til erstatningssøksmål mot mannen, som satte igang en storstilt redningsoperasjon.

Hadde kontakt med savnede

Mannen ble sist observert på Fløibanen ved 15.30-tiden onsdag. Etter det var han sporløst forsvunnet. Han ble observert med en sovepose, og hadde også med seg en mobiltelefon.

Politiet var i kontakt med mannen flere ganger utover natten, men han nektet å oppgi hvor han befant seg.

— Vi har vært i kontakt med mannen gjentatte ganger på mobiltelefon. Men nå svarer han ikke lengre, opplyste operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt til bt.no ved 01-tiden natt til torsdag.

Søkte med redningshelikopter

Store politistyrker, mannskaper fra Røde Kors, og et Sea King redningshelikopter ble satt inn i søket. Letingen fortsatte utover formiddagen i dag. Forgjeves.

— I hele natt skal mannen ha forsøkt å unngå letemannskapene, opplyste Aarnæs til bt.no tidligere i dag.

Politiet mener mannen befant seg i området mellom Fløyen og Brushytten.