-18–åringen er kommet til rette. Klokken 08.02 i morges ringte han oss. Han hadde klart å ta seg ned til Markus i Åkrafjorden på egen hånd. Belgieren skal være i relativt god form, opplyser operasjonsleder Torgeir Stødle ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt til bt.no klokken 08.10 i morges.

De to 18-åringene gikk tur i fjellområdet sør for Åkrafjorden. Ved Vaulovatnet skilte de lag etter å ha blitt uenige om veivalg. Guttene skilte lag i 17-tiden. Den norske 18-åringen meldte sin belgiske venn savnet en times tid senere.

Søndag ettermiddag søkte et Sea King-helikopter etter 18-åringen, men søket måtte avsluttes da det ble mørkt.

– Dette er den tredje leteaksjonen vi har på to døgn. Det har vært veldig fint vær, noe som fører til at det er mye folk i fjellet. Men vi oppfordrer sterkt de som skal ut på tur til å ta med seg kart og kompass, og de må selvsagt lære seg å bruke slikt utstyr før de legger ut på tur. Det er et stort apparat som settes i gang når det er leteaksjoner, og en del av disse kunne vært unngått dersom folk hadde kunnet bruke kart og kompass, sier operasjonsleder Dagfinn Torstveit ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.