Rundt 150 julepakker og mellom 20.000 og 30.000 julekort ligger på Postens godsterminal i Oslo og venter på sin rette eier. Savner du en pakke kan du enten ringe Postens julegavetelefon, eller gå inn på Postens nettside hvor det ligger en oversikt over pakker som mangler adresse, men som har til-fra lapp. Hele ti Posten-ansatte arbeider i disse dager kun med å spore opp mottakere.

— Vi gjør alt vi kan for å finne eierne, men vi er også avhengige av at folk kontakter oss og etterspør posten sin. Det har gått fort for seg for mange i førjulstiden. Mange av pakkene er for eksempel sirlig innpakket og frankerte, men har ingen adresse, sier Hege Resvoll Skaug, som er informasjonssjef i Posten.

Et annet problem er at folk ikke oppdaterer adresselistene sine, og derfor sender juleposten til gamle adresser. Men ifølge Resvoll Skaug har bergenserne vært flinke på pakkefronten i år.

— Bergenserne har pakket julegavene godt inn, i tillegg til at de har adressert dem riktig. Det fortjener skryt, sier hun.

Posten-ansatte arbeider også iherdig med å få ut de 2200 pakkene som ble forsinket som følge av avsporingen på Bergensbanen.

— Vi har satt inn ekstra ressurser på å få ut disse pakkene. Innen nyttår skal vi ha fått ut alle, sier Resvoll Skaug.