— De er akkurat funnet og tatt vare på. Foreløpig er de tatt med til Krækkja turisthytte, forteller redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen.

BTs reporter Arne Hofseth forteller fra Maurset at en av de savnede blir behandlet for frostskader på beina på turisthytten. En beltevog er på vei til hytten for å hente de tre. Deretter vil de bli fraktet til riksveien.

Informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland Politidistrikt, sier til bt.no at de tre blir værende på Krækkja noe tid. De får god behandling der, men været er så dårlig at det kan ta litt tid før de blir fraktet ned til riksveien.

Rundt klokken 09 fikk letemannskapene kontakt med de savnede på mobiltelefon. De fortalte at de var delvis gravd ned og klarte seg relativt bra. De hadde hørt snøscooterne som lette etter dem, men visste ikke hvor de var. En time senere hadde de savnede begynt å bevege seg i retning redningsmannskapene.

Været er svært dårlig i området, og sikten er knappe 30 meter. Flere snøscootere og en beltevogn deltar i arbeidet.

De tre skulle gå fra Finse til Kjeldebu ved Sysendammen i går, men kom ikke frem som avtalt. De tre, som skal være i 20-årene og fra Kristiansand, har trolig blitt overrasket av dårlig vær.

— Snøfokk og kuling gjør at den effektive temperaturen kan komme helt ned i minus 30 grader, sier meteorolog Inge Johannesen ved Storm Weather Center.