— Klokken 16.34 meldte luftambulansen at personen som falt utfor var omkommet, opplyser operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Politiet fikk melding om ulykken i fjellet mellom Øystese og Voss lørdag klokken 15.58.

Bratt og ulendt

— Vi fikk melding om at en sauesanker hadde falt ned en 15 meter høy fjellskrent. Ulykken hadde skjedd i et bratt og ulendt område. Det var nødvendig med helikopter for å få den skadde fraktet ut av området. Vi alarmerte nødetatene og Hovedredningssentralen, sier operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Luftambulansen ble sendt fra Bergen og et Sea King redningshelikopter gikk i luften fra Florø.

— Luftambulansen landet så nær den skadde sauesankeren som mulig. Redningsmannen om bord ble heist ned. Han konstaterte at mannen var død, sier Kronen.

Sea King-maskinen fraktet senere den døde til Bergen. Den omkomne sauesankeren er født i 1946. Han var bosatt i Dalekvam i Dale.

Kameraten varslet

To menn var ute på sauesanking da ulykken skjedde.

Stedet de to befant seg på skal være i vest for Hamlagrødvatnet, i fjellområdet innenfor Botnen i Fykseund. Etter det bt.no får opplyst, skal det være to-tre timers gange fra Botnen.

Høy skrent

Kameraten så vennen falle utfor den rundt 15 meter høye skrenten, ifølge politiet. Det var han som fikk varslet redningsmannskapene.

Les også: Ordfører døde under sauesanking.