- Du sa du skulle spise alt, minner Åshild Djuvik Næss fra Os (24) henne på.

Vi møter de to venninnene ved middagsbordet i raftingsenteret på Voss. På menyen står den ultimate vossamaten smalahove. Ekstremsport kalles det.

- Nå er vi så sultne at vi kommer til å spise det uansett. Én gang må være den første, sa jentene før retten ble servert.

Nå ser imidlertid Mari litt skeptisk ut.

- Hvordan ser det ut?

Et helt sauehode ligger pent dandert på tallerkenen sammen med poteter og kålrabistappe.

- Det ser ikke ut! repliserer hun.

For de eventyrlystne
Det er første gang venninnene deltar på Ekstremsportveko på Voss. Gjennom Try it-programmet kan man få en introduksjon til både rafting, MTB-sykling, paragliding, fallskjermhopping, kiting, kajakk, fjellklatring og elvepadling. Og ikke minst smalahovespising.

Dette er andre aktivitet i løpet av en uke med elleville stunt under Ekstremsportveko.

– Meningen med opplegget er at vanlige folk skal få muligheten til å snuse på det ekstreme. Dette er for de eventyrlystne, sier Try it-ansvarlig Elisabeth Rygge.

Prøv det
Årets Try it-gruppe består av alt fra 16 år gamle gutter, til småbarnsmødre og spreke 50-åringer, til sammen er det femti deltakere. For Mari og Åshild handler det om å prøve noe annerledes. Om å ikke vite hva de går til, og forhåpentligvis ende opp med minner for livet.

Mari biter øyet av gaffelen og tygger intenst.

–Dommen?

– Mmm, det smakte ganske godt. Absolutt til å anbefale, forteller hun stolt.

I morgen kan du møte flere Try-it-deltakere og smalahove-kongen Ivar Løne. Se BTVs sending fra Ekstremsportveko etter nyhetene klokken 17.30.

Se video: Slik spiser du smalahove