Muligens hadde sauene hørt at Christi Krybbe hadde idrettsdag på Skansemyren. En flokk på fem-seks dyr labbet i alle fall inn på indre bane på Skansemyren Idrettsplass og ville delta i ballkastingen.

Beitet på Skansemyren

— De gikk og beitet på indre bane en 20 minutters tid, men 300 småunger fra Christi Krybbe skoler ble nok for mye for sauene. De tutlet derfor videre opp mot Fløyen, der de trolig vanligvis beiter, forteller Haakon Svendal på Skansemyren idrettsplass til bt.no

Svendal forteller at det er heller sjelden med sauer på fire på Skansemyren, men i fjor engang var det en stor flokk som var inne og beitet på banen.

Prydbusker i Beiteveien

— Vi fikk melding om en saueflokk på åtte-ti sauer i Beiteveien litt før klokken ni i morges. De var da inne i en hage og koste seg med noen prydbusker. Ut over det har vi ikke fått melding om at de har gjort noe galt, sier vaktsjef Magne Fauskanger ved Hordaland Politidistrikt til bt.no.

Sauene som trolig kommer fra Isdalen, tok seg en snartur innom en hage og smakte på et plommetre, før det bar rett til fjells.

36,6 METER: Sauene deltok med stor iver i oppmålingen av ballkastene fra elevene på Christi Krybbe på Skansemyren i morgentimene. Etter en liten halvtime fikk de nok, og tuslet til seters på Fløyen.
FOTO: KRISTIAN JACOBSEN