Selv om rock og disco ikke nødvendigvis tenkes på som direkte beslektede emner, så skal man ikke avfeie et eventuelt slektskap av den grunn. Glem ikke at selv kredrockere som Kiss en gang har spilt disco.

Det er kanskje dette som har medført at Os Rock City førstkommende lørdag slanger seg inn i den hvite dressen, henter frem brylkremen og kaster seg ut på dansegulvet. Og det er ikke hvem som helst som står på scenen.

Roaren

Roar Ruus Finsås er intet ukjent navn i den bergenske musikkjungel. Men om navnet ikke umiddelbart ringer en bjelle, så nikker en kanskje mer gjenkjennende av hans alias, som er Roaren.

Han har lang fartstid i Bergens musikkmiljø, blant annet fra Radiofantomene. Roaren var også å finne på scenen da Brann feiret sitt etterlengtede seriemesterskap på Festplassen i fjor høst. Men når han inntar scenen på Os førstkommende lørdag, er det i kraft av å være frontmann i discobandet John Holmes Band.

Kjente medsammensvorne

Men hvorfor i alle dager har Os Rock City besluttet å la et discoband stille på scenen? Leder i Os Rockeklubb, og primus motor i Os Rock City, Kjetil Grønvigh har ett kontant svar på akkurat dette.

— Hvorfor ikke, sier han kontant, før han raskt legger til at bandet rett og slett er utrolig tøft.

Bredde er et ord som er inne i tiden, og Os Rock City vil tydeligvis ikke være noe dårligere enn andre. Grønvigh understreker at bredden i musikken er viktig å vise, og der faller John Holmes Band perfekt inn i ligningen.

Det er ikke bare Roaren som vil traktere instrumentene denne aftenen. Med seg på scenen har han ingen ringere enn Tarjei Strøm fra Ralph Myerz and the Jack Herren Band, et navn som virkelig burde være kjent for de fleste med musikksmaken godt intakt.

Konserten finner sted lørdag 19. januar på Bar 2 Be i Os sentrum.