Men selv om rekorden er satt i Norge, var det to svensker som sto for prestasjonen. Marcus «Kinc» Hultin og Robert «Crotale» Kihlberg fra selskapet Nordic Hardware innehar nå topplasseringen i klassen Extreme Preset, med en poengsum på 24.555. I tillegg ble det en andre— og en tredjeplass i to andre klasser.

Den svenske duoen var leid inn av en stor datamaskinprodusent for å forsøke å slå verdensrekorden under årets utgave av The Gathering i Vikingskipet.

Denne trimmingen, eller overklokking som er den teknisk riktige betegnelsen, er som ekstremsport å betrakte blant dem som kan regnes som datanerder. En vanlig prosessor, den såkalte hjernen i datamaskinen, yter mellom 2 og 3 gigahertz (GHz). Med overklokking skrus ytelsen opp til omkring det dobbelte og øker dermed maskinens regnekraft betraktelig.

— Dette kan sammenlignes med at vanlige biler i dag har en effekt på mellom 100 og 200 hestekrefter, mens bilsportbiler kan ha langt mer enn dette. Vi pleier å si at vi gjør med våre datamaskiner som man gjør med formel 1- eller dragracingbiler i bilsport, forteller Kihlberg. Blant annet brukes flytende nitrogen, med en temperatur på 196 minusgrader, til å kjøle ned komponenter i datamaskinen slik at de ikke skal gå i stykker av påkjenningen.

Datapartyet The Gathering, som ble holdt for 17. gang og i år hadde 5.200 deltakere, ble avsluttet søndag.

SCANPIX
SCANPIX