Dramaet utspant seg i et bolighus i Åsane natt til søndag. Ved 04-tiden fikk politi og brannvesen melding om at det brant, men da de kom frem hadde beboerne fått slukket brannen.

Tilsto i avhør

Det ble raskt slått fast at brannen var påsatt og søkelyset ble satt på 25-åringen, som nå er siktet for forsøk på mordbrann.

Søndag ettermiddag ble mannen pågrepet og det ble gjort funn som politiet mener knytter ham til brannen.

I går satt 25-åringen i lange avhør. Her tilsto han ildspåsettelsen, og gav uttrykk for anger.

— Vi mener det ikke er fare for at han vil gjenta lignende handlinger. Derfor ble han løslatt, sier politioverbetjent Bjørn Eide ved Arna og Åsane politistasjon til Bergens Tidende.

Straffen for mordbrannforsøk er streng og mannen kan vente seg minst et par års fengsel, i følge rettspraksis.

Har skjønt alvoret

Politiet tror ikke 25-åringens hensikt var å skade noen, men at han ville ramme en av beboerne materielt sett.

— Han har først i ettertid innsett hvor galt dette kunne ha gått, sier en kilde til BT.

Etter det BT vet mener mannen å ha noe uoppgjort med beboeren i husets andre etasje, og at handlingen natt til søndag var preget av sjalusi.

Vedkommende misnøyen skulle rettes mot var imidlertid ikke hjemme da det begynte å brenne. Det var derimot fem personer i underetasjen. Hadde brannen, som startet i trappehuset på boligen, fått utviklet seg kunne den fått fatale følger.

En av beboerne kom heldigvis hjem fra byen da brannen startet, og fikk varslet de som låg og sov i husets førsteetasje. De greide å slukke brannen før brannvesenet kom frem.

Nå fortsetter etterforskningen og avhør av de involverte for å forsøke å få frem motivet til 25-åringen.

SLUKKET: Brannen i bolighuset i Åsane ble raskt slukket og politiet kunne fastslå at brannen var påsatt. For en familie som lå og sov ble hendelsen dramatisk. FOTO: BJØRN OTTO AARHEIM