En mann og en kvinne satt værfast på turisthytten Kiellandbu i Kvam i mer enn ett døgn, før de ble hentet ned mandag kveld.

— De fortalte at det var veldig dårlig vær. De skulle ringe oss mandag morgen, og det gjorde de. De sa da at de hadde lite mat, og en av dem hadde problemer med magen, sier Preben Wallestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Rett før klokken 22 mandag kveld melder politiet på Twitter at de to er hentet ned i god behold.

Politiet i Kvam, Hovedredningssentralen og Øystese Røde Kors ble varslet.

— Nå har vi meldt tilbake om at det er nødproviant på hytten, slik at det er nok mat. Det beste er å avvente henting ut fra det været som er nå, sier Wallestad.

Rasfare i Røldal

På Røldal sitter to personer fast i Valldalen. Det er en far og sønn som skal ha vært på jakt.

Søndag kveld var de i kontakt med politiet.

— De var usikre på om de skulle returnere. Det er stor rasfare i området. Også denne saken er Hovedredningssentralen varslet om, og det er bestemt at vi avventer aksjon, forteller Wallestad.

Tar ikke sjanser

Ved Hovedredningssentralen på Sola ser de situasjonen an.

— Det er dårlig vær og skredfare flere steder. Vi setter ikke inn folk i rasfarlig område og risikerer deres helse så lenge de som sitter værfast klarer seg godt. De er inne i hytter og har mat, sier Bjørn Magnussen, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen på Sola.

Bergen og Hordaland Turlag opplyser at Kiellandbu er en ubetjent hytte. Vanligvis er det proviant som folk setter igjen.

Kiellandbu i Kvam.
HELGE SUNDE (ARKIV)