Siste: Hovedredningsentralen Sør-Norge melder klokken 09.45 til BT at de tre skiløperne som var savnet i Stølsheimen er kommet til rette.

— Vi har fått vite at de har sendt SMS til noen slektninger og opplyst at de satt værfast i Norddalshytten, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningsentralen Sør-Norge.

Skiløperne skal ha kommet seg ned fra fjellet på egenhånd, og redningsaksjonen er nå avsluttet, opplyser redningsleder Børge Galta i Hovedredningssentralen Sør-Norge.

- Skredfare

— Det er skredfare i området, sier redningsleder Walle.

Det ble igangsatt en større leteaksjon søndag kveld.

— Vi fikk melding om at tre personer ikke hadde kommet tilbake til avtalt tid søndag kveld etter en tur i fjellet, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Terje Magnussen.

De tre var ventet tilbake fra tur i Modalen klokken fire søndag ettermiddag.

Letemannskap måtte snu

Mannskap fra Røde Kors klarte ikke å ta seg frem til hytten natt til mandag på grunn av dårlig vær.

Et Sea King-helikopter fra Florø som også ble satt inn i leteaksjonen måtte snu like etter klokken fem mandag morgen på grunn av tåke og dårlig sikt.

De tre personene som var savnet skal være i familie, og blir beskrevet som fjellvante folk.

Barskt høyfjellsterreng

— Aksjonen har pågått i hele natt, men har vært vanskelig på grunn av svært krevende terreng og dårlig vær, sier Magnussen.

Mandag morgen var redningsmannskap fra Røde kors igjen på vei inn mot hytten.

— På grunn av manglende mobildekning i området har all kommunikasjon foregått over satelittelefon, sier vaktleder i Hordaland Røde Kors Hjelpekorps Håvard Hongve Helle.

Bergen og Hordaland turlag opplyser at Norddalshytten ligger i barskt høyfjellsterreng i sørenden av Store Norddalsvann i Stølsheimen.

Norddalshytten er en selvbetjent hytte, og er tilgjengelig hele året. Hytten har utstyr til matlaging og opphold.

TURISTHYTTE: Politiet tror at de tre som er savnet kan ha tatt tilhold i Norddalshytten i Stølsheimen i Modalen.
Bergen og Hordaland turlag (CC BY-NC 4.0 lisens)