ARENDAL: Ulykken skjedde like over klokken 05.30. Føreren av semitraileren satt da fastklemt, og store styrker fra brannvesenet, ambulanse og politi ble sendt til stedet.

På grunn av store skader på kjøretøyet var redningsarbeidet på stedet vanskelig. Det gikk tre timer etter utforkjøringen før sjåføren, en 29 år gammel mann fra Porsgrunn, ble tatt ut av bilen.

Meldingen om ulykken kom inn til AMK klokken 05.41. Klokken 08.48 ble mannen brakt til sykehus.

— Han ble brakt til Sørlandet sykehus i Arendal med ambulanse. Tilstanden hans er foreløpig uklar, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Granittblokk

Ifølge akuttmottaket ved sykehuset har 29-åringen pådratt seg bruddskader. Tilstanden skal være stabil, får fvn.no opplyst klokken 10.20.

Traileren, som kom kjørende østover, var ifølge politiet lastet med en stor granittblokk. Blokken falt av, og ble liggende på E 18.

— Årsaksforholdet er foreløpig uklart. Vi har kalt inn ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen. I tillegg er politiets egne teknikere på stedet. Vi har kalt ut disse ressursene for å finne ut hva som har skjedd, sier Neset.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LASTET MED GRANITT: Granittblokken ble liggende på E 18, like ved førerhuset. FOTO: Ernest Boswarva

Ingen andre biler skal ha vært involvert i ulykken. Etter det fvn.no forstår, kjørte traileren først ut på høyre side av veien, og fortsatte ferden opp i en skråning. Deretter veltet den mot venstre ned mot E 18 igjen.

Omkjøring

Ulykken skjedde få meter fra avkjørselen til Nedenes i østgående løp. Veien er lørdag formiddag stengt i begge retninger mens undersøkelser og opprydningsarbeidet pågår. Det er skiltet omkjøring via Rykene og Rannekleiv.

— Veien vil være stengt til vi er ferdige på stedet. Hvor lang tid det vil ta, er vanskelig å si. Det er gode omkjøringsmuligheter, så det skal ikke medføre de store trafikkproblemene, sier operasjonslederen.